Svijet

Vođa otmičara na Haitiju: Ubiću svih 17 talaca

Vođa otmičara na Haitiju: Ubiću svih 17 talaca
Foto: Screenshot/YouTube | Vođa otmičara na Haitiju: Ubiću svih 17 talaca
Tanjug

PORT-O-PRENS - Haićanin koji se predstavlja kao vođa bande koja je kidnapovala grupu američkih i kanadskih misionara, rekao je u video snimku objavljenom na Jutjubu da je spreman da ubije "ove Amerikance" ako ne dobije ono što želi.

Čovjek na snimku, obučen u ljubičasto odijelo i poznat na Haitiju po alijasu Lamo Sanjou, vođa je bande "400 Mavozo", koja, prema tvrdnjama vlasti, stoji iza otmice misionara proteklog vikenda, prenosi Rojters.

Šesnaest Amerikanaca i jedan Kanađanin, uključujući petoro djece, bili su na putovanju koji je organizovala jedna humanitarna hrišćanska organizacija sa sjedištem u Ohaju.

Misionari se ne vide na snimku.

"Ako ne dobijem ono što mi treba, ove Amerikance bih radije sve pobio, a svakom od njih ću isprazniti veliku pušku u glavu", rekao je čovek na snimku.

Ministar pravde Haitija List Kvitel rekao je Rojtersu ovog vikenda da otmičari traže milion dolara po osobi za oslobađanje misionara.

Otmica misionara privukla je svjetsku pažnju na problem kidnapovanja na Haitiju, koji se pogoršao usred ekonomske i političke krize u karipskoj naciji i porasta nasilja.

Bijela kuća je saopštila juče da će učiniti sve što može da pomogne misionarima, a visoki zvaničnik Stejt departmenta je rekao novinarima da je snimak legitiman.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije