Svijet

Vojna vježba u Rusiji: Učestvuje preko 30.000 vojnika

Vojna vježba u Rusiji: Učestvuje preko 30.000 vojnika
Foto: Ilustracija | Vojna vježba u Rusiji: Učestvuje preko 30.000 vojnika
N.N.

MOSKVA - Više od 30.000 vojnika i oficira Zapadnog vojnog okruga i Baltičke flote, počelo je u srijedu vježbe zaštite od oružja za masovno uništenje žive sile.

U manevrima učestvuje oko 5.000 jedinica vojne tehnike, među kojima i mnogohvaljeni ruski raketni kompleksi "iskander" i PVO sistemi S-400. Informativna služba Zapadnog vojnog okruga Rusije je saopštila da su na aerodromima i u određenim rejonima razmješteni punktovi za likvidaciju mogućih posljedica.

Na vježbama učestvuju avijacija, motorizovana pješadija, tenkovi, transporteri i druga tehnika. U Barencovom moru u srijedu je počeo najveći pohod Sjeverne flote u kojem učestvuje čak 36 ruskih brodova, a tu su podmornice i druga plovila. Osim njih, u vježbama učestvuje dvadesetak letjelica, kao i više od 150 jedinica vojne tehnike. Na obali mora u vježbama učestvuju raketne i artiljerijske jedinice, morska pješadija, kao i jedinice PVO.

O kakvim se vježbama radi pokazuje i to da je njima obuhvaćena raketna krstarica "Maršal Ustinov", zatim minopolagač "Admiral Ušakov", atomske i dizel podmornice, veliki desantni brodovi "Kondopoga", "Georgij Pobedonosec" i drugi.

I Ukrajinci vježbaju

Vojnici ukrajinske armije održali su velike vježbe tenkista u zoni razgraničenja u Donbasu. O tome je objavljen video-snimak na sajtu tamošnjeg ministarstva odbrane. Ukrajinski mediji tvrde da su njihovi vojnici podignuti pod uzbunom, zatim su krenuli u marš i na određenim lokacijama nanijeli su udar po "zamišljenom protivniku". Takođe su prošli kroz zamišljeno minsko polje i prešli vodenu prepreku.

(novosti.rs)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije