Svijet

Zaev objavio sastav rekonstruisane vlade

Zaev objavio sastav rekonstruisane vlade
Foto: N.N. | Zaev objavio sastav rekonstruisane vlade

SKOPLJE - Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev saopštio je danas sastav rekonstruisane vlade, u kojoj će obavljati i funkciju ministra finansija, a u njegovom kabinetu biće četiri nova ministra.

Novi ministri su Naser Nuredini za životnu sredinu, Hisni Ismaili za kulturu, Trajan Dimkovski za poljoprivredu i Goran Milevski za lokalnu samoupravu.

Dosadašnji ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Sadula Duraki će ići u novo ministarstvo za politički sistem.

Ovu dugo najavljivanu rekonstrukciju vlade opozicija VMRO - DPMNE nazvala je "maglom", a ne "metlom", kako kažu u vladajućim strankama, kojom Zaev sada kupuje vrijeme, javili su makedonski mediji.

Odluka premijera da obavlja dvojnu funkciju i stane na čelo trezora umjesto dosadašnjeg ministra Dragana Tevdovskog, koji će ostati njegov savjetnik, izazvao je najveće iznenađenje u javnosti.

Zaev kaže da će biti na čelu ministarstva finansija, jer slijedi "godina ekonomije".

Nakon što je prijedlog rekonstruisane vlade dostavljen predsjedniku parlamenta Talatu DŽaferiju, sjednica parlamenta je zakazana za srijedu, 26. juna, na kojoj će rekonsturkciju kabineta premjera morati da potvrdi bar 61 poslanik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije