Svijet

Zaharova tvrdi da zna ko stoji iza napada Ukrajine na ruski grad

Zaharova tvrdi da zna ko stoji iza napada Ukrajine na ruski grad
Foto: Tanjug/AP | Zaharova: Britanija stoji iza napada Ukrajine na Belgorod

Velika Britanija stoji iza napada Ukrajine na ruski grad Belgorod, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Iza terorističkog napada stoji Velika Britanija, koja u koordinaciji sa SAD, podstiče kijevski režim na terorističke akcije jer shvata da je kontraofanziva Ukrajine propala", rekla je Zaharova za TASS.

Prema njenim riječima, London je, kako su nedavno rekli predstavnici kabineta ukrajinskog predsjednika, zabranio kijevskom režimu da pregovara sa ruskom stranom, stavljajući ulog na pobjedu Ukrajine na bojnom polju.

"Bez ijedne šanse da poboljšaju lošu situaciju ukrajinske vojske na terenu, Anglosaksonci su preuzeli taktiku terorističkih napada na civile", istakla je Zaharova.

Prema njenim riječima, zemlje EU, koje isporučuju oružje Ukrajini, odgovorne su za teroristički napad na Belgorod.

"Odgovornost za teroristički napad je na državama EU koje nastavljaju da isporučuju oružje kijevskim teroristima koji koriste kasetnu municiju protiv civila", rekla je Zaharova, prenosi Tanjug.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je 14 ljudi danas poginulo, uključujući dvoje djece, a da je 108 povređeno u ukrajinskim napadima u kojima su, prema tvrdnji Moskve, korišćene kasetne bombe i projektili "vampir" češke proizvodnje. 

           

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije