Svijet

Zaharova tvrdi: Ukrajinska strana odbila da pregovara, traže odgodu

Zaharova tvrdi: Ukrajinska strana odbila da pregovara, traže odgodu
Foto: Tanjug/AP | Zaharova tvrdi: Ukrajinska strana odbila da pregovara, traže odgodu

MOSKVA - Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je večeras da je Kijev odbio da pregovara o ukrajinskoj krizi i da je predložio da to pitanje bude odloženo za sutra.

"Ukrajinska strana je odbila da pregovara. Predstavnici kijevskog režima su predložili da se ovo pitanje odloži za sutra", rekla je Zaharova, prenose ruski mediji.

Ranije danas predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski je pozvao ruskog predsjednika Vladimira Putina na pregovore, a Putin je tokom razgovora sa kineskim kolegom Sijem Ðinpingom rekao da je Rusija spremna da održi razgovore na visokom nivou sa Ukrajinom.

Nešto ranije, Ukrajina je saopštila da je spremna da pregovara sa Rusijom o neutralnom statusu, ali da traži bezbjednosne garancije.

Kremlj je saopštio da je ponudio razgovore sa Ukrajinom u bjeloruskoj prijestonici Minsku nakon što je Ukrajina saopštila da je voljna da razgovara o proglašenju svoje neutralnosti, ali je rekla da je Ukrajina umjesto toga predložila Varšavu kao mjesto susreta, prenosi Nova.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije