Svijet

Zaplijenili imovinu vrijednu 250 miliona evra: Palo 56 članova klana Ndrangeta

Zaplijenili imovinu vrijednu 250 miliona evra: Palo 56 članova klana Ndrangeta
Foto: Printscreen/Twitter | Zaplijenili imovinu vrijednu 250 miliona evra: Palo 56 članova klana Ndrangeta

​RIM - Italijanska policija uhapsila je 56 ljudi širom zemlje zbog povezanosti sa zloglasnom mafijaškom grupom Ndrangeta i zaplijenila imovinu vrijednu oko 250 miliona evra.

Uhapšenima se stavljaju na teret brojna kriminalna djela, a osim za nasilje sumnjiče ih i za korupciju, iznude, prevare, kidnapovanja...

U operaciji je učestvovao specijalni policijski odred grada Katancaro, a kaznene mjere donio je okružni sudija iz tog grada, prenijela je agencija ANSA.

Frančesko Mesina, centralni direktor organa nacionalne policije za borbu protiv kriminala, rekao je da je snažna operacija pravosudne policije omogućila da se razbije žestoka mafijaška koterija.

Dodao je da ogromna suma zaplijenjene imovine potvrđuje ekonomsku moć klana Ndrangeta, koji je konačno pogođen.

Policijska operacija izvršena je samo nedjelju dana nakon što je jedan od najtraženijih italijanskih bjegunaca, ozloglašeni šef sicilijanske mafije Mateo Mesina Denaro, uhapšen u Palermu.

Klan Ndrangeta ima svoje korijene u južnom regionu Kalabrije, ali se do sada proširio na poluostrvo i ostatak kontinenta. Klan je u velikoj mjeri uključen u švercovanje droge u Evropu, održavajući jake veze sa južnoameričkim kartelima.

Akcija je izvedena u Kalabriji, prevashodno u Vibo Valentiji, Katancaru i Ređo Kalabriji, ali i širom zemlje u Parmi, Milanu, Palermu, Beneventu, Avelinu...

Ndrangeta je kriminalna organizacija koja drži Kalabriju i smatra se jednom od tri najjače mafije u Italiji, uz Kamoru (Napulj) i Koza nostru (Sicilija).  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije