SP Qatar 2022.

Svijet

Zaplijenjeno 33 miliona tableta metamfetamina

Zaplijenjeno 33 miliona tableta metamfetamina
Foto: Twitter / Printscreen | Zaplijenjeno 33 miliona tableta metamfetamina
Aleksandar Saradžić

VIENTIANE - Vlasti Laosa zaplijenile su 33 miliona tableta metamfetamina i 498 kilograma kristalnog metamfetamina. Upozoravaju da povećana proizvodnja čini drogu jeftinijom i dostupnijom, stvarajući veći rizik za zajednice.

 

Vlasti su izvršile svoju treću najveću zapljenu metamfetamina ikad, zaplijenivši 33 miliona tableta zajedno s 498 kilograma kristalnog metamfetamina, rekao je u subotu dužnosnik UN-ove agencije za borbu protiv kriminala.

Veliko hapšenje uslijedilo je nakon što je 200.000 tableta pronađeno u petak naveče u kamionu koji je zaustavljen na kontrolnoj tački u sjeverozapadnoj pokrajini Bokeo, rekao je Džeremi Daglas, regionalni predstavnik Kancelarije Ujedinjenih nacija za droge i kriminal.

Tom akcijom razotkrivena je grupa trgovaca ljudima i njeni planovi, što je dovelo do daleko veće zapljene nakon ispitivanja vozača.

Daglas je istakao da je kamion zaustavljen u blizini Kings Roman Kazina, koji se nalazi u posebnoj privrednoj zoni Laosa koja djeluje gotovo nezavisno o nacionalnom zakonu.

Takve zone nalaze se u susjednim zemljama Laosu, Mjanmaru i Kambodži, a sve imaju labavo sprovođenje zakona i bore se s organizovanim kriminalom.

(Fox News)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije