Svijet

Pratite nas na Google news

Zarif napustio Bijaric

Zarif napustio Bijaric
Foto: Tanjug/AP | Zarif napustio Bijaric
Agencije

BIJARIC - Iranski ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif napustio je večeras Bijaric, gdje je u toku samit G7, nakon iznenadnog dolaska.

Francuski zvaničnik je rekao da je Zarif proveo u Bijaricu skoro tri i po sata, a da je razgovor sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom trajao 30 minuta.

Iranski šef diplomatije je boravio u Bijaricu na poziv francuskog kolege Žan Iv le Drijana.

Makron se u petak već sastao sa Zarifom i odlučio je da ga ponovo pozove u Francusku, ovog puta u Bijaric.

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da je Zarifov dolazak u Bijaric, "paralelni događaj na istom mjestu, a ne zvaničan sastanak u okviru G7".

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da ga Francuska nije obavijestila da će se šef diplomatije Irana sastati danas sa francuskom delegacijom, na marginama samita G7 u francuskom Bijaricu, saopštila je Bijela kuća.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije