Svijet

Zbog Putina pogodili televiziju raketom

Zbog Putina pogodili televiziju raketom
Foto: Beta | Zbog Putina pogodili televiziju raketom

Sjedište jedne ukrajinske televizijska stanice u Kijevu napadnuto je ručnim raketnim bacačem poslije najave te televizije da će emitovati dokumentarac sa intervjuom ruskog predsjednika Vladimira Putina, javile su danas ukrajinske vlasti.

Napad se dogodio prošle noći, niko nije povrijeđen, ali je oštećena fasada zgrade televizije "112 Ukraina", navela je policija.

Ručni raketni bacač ostavljen je kod zgrade.

Ukrajinska bezbjednosna služba (SBU) pokrenula je istragu, a policija kontrole u Kijevu u potrazi za napadačem.

Predsjednik televizije "112 Ukraina" Egor Benkendorf pozvao je u saopštenju ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da odmah osudi taj "kriminalni akt" i da jasno naglasi da niko ne smije da koristi nasilje protiv medija.

Vlasnik televizije je proruski poslanik Taras Kozak. Televizija je prije nekoliko dana dobila upozorenja od ukrajinskog tužilaštva poslije objavljivanja namjere da emituje dokumentarac američkog reditelja Olivera Stouna o Ukrajini u kome je i intervju sa Vladimirom Putinom.

U četvrtak je glavni ukrajinski tužilac Juri Lucenko rekao da će sve osobe odgovorne za emitovanje tog "filma ruske propagande" biti pozvani na ispitivanje.

Televizija je juče saopštila da je dobila direktnu prijetnju o napadu od ultranacionalilstičkih organizacija.

Poslije napada televizija je saopštila da su otkazali emitovanje dokumentarca, najavljeno za utorak, u nadi da će izbjeći suđenje i kazne vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije