Svijet

Zelenski: Ne smijemo gubiti vrijeme, potrebno je poslati odlučan signal

Zelenski: Ne smijemo gubiti vrijeme, potrebno je poslati odlučan signal
Foto: Tanjug | Zelenski: Ne smijemo gubiti vrijeme, potrebno je poslati odlučan signal

KIJEV - Ukrajinski presednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da je Ukrajini potrebno najmanje sedam PVO sistema Patriot i pozvao ukrajinske partnere da ne gube vrijeme kako bi se Rusiji uputio "odlučan signal".

"Naravno, zahvaljujem svim partnerima koji su nam već pomogli slanjem PVO sistema od kojih je svaki neophodan za zaštitu ljudskih života. Važno je da svi novi dogovori sa partnerima za jačanje naše PVO, koji već postoje, funkcionišu što brže. Ukrajini je potrebno sedam sistema PVO, to je minimum", rekao je Zelenski, prenosi Ukrajinska pravda.

"Ne smijemo gubiti vrijeme, potrebno je poslati odlučan signal", poručio je Zelenski i istakao da je za vrijeme današnjeg masovnog ruskog raketnog napada sa 34 raketna projektila "neprijatelj ciljao različite objekte energetske infrastrukture - postrojenja za tranzit gasa i objekte elektro-energetskog sistema''.

Dodao je da upravo od tih postrojenja za tranzit gasa zavisi, između ostalog, bezbjednost snabdijevanja Evropske unije, piše Tanjug.

           

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije