Svijet

Zelenski: Putin mora da bude zaustavljen

Zelenski: Putin mora da bude zaustavljen
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Zelenski: Putin mora da bude zaustavljen

​Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je sinoć da Rusija može da izbjegne najštetnije posljedice svog rata protiv Ukrajine, ali da bi se to desilo, predsjednik Vladimir Putin mora da bude zaustavljen.

U sinoćnjem obraćanju, Zelenski je istakao da planirana aneksija četiri ukrajinska regiona od strane Kremlja neće dati očekivane rezultate, prenosi Rojters.

Umjesto toga, sama Rusija bi postala neraskidivo povezana sa katastrofom bezakonja, koja se odvija u oblastima koje su proruske snage zauzele 2014, smatra Zelenski.

Da podsjetimo, Putin će danas u Kremlju i zvanično proglasiti aneksiju četiri okupirane ukrajinske teritorije, nakon što je u njima održan i referendum o pripajanju. Ova najava izazvala je osudu Ukrajine i zapadnih zemalja.

Predstavnici Zaporoške i Hersonske oblasti, Luganske i Donjecke Narodne Republike doputovali su sinoć u Moskvu, kako bi učestvovali na ceremoniji potpisivanja sporazuma o pristupanju tih ukrajinskih regiona Ruskoj Federaciji, saopštio je predsjednik pokreta "Zajedno sa Rusijom" Vladimir Rogov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije