Svijet

Zelenski: Ukrajinci razumiju užas iranskih dronova

Zelenski: Ukrajinci razumiju užas iranskih dronova
Foto: Arhiva | Zelenski: Ukrajinci razumiju užas iranskih dronova

KIJEV - Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski je danas, osuđujući iranski napad na Izrael, istakao da su iranske akcije prijetnja za cijeli region i svijet.

Zelenski ja na platformi X (Tviter) pozvao na ulaganje napora da se spriječi dalja eskalacija bliskoistočnog sukoba, prenosi Rojters.

"Akcije Irana prijete čitavom regionu i svijetu, kao što akcije Rusije prijete da izazovu veći sukob, a očigledna saradnja između dva režima u širenju terora mora da naiđe na odlučan i ujedinjeni odgovor svijeta", napisao je Zelenski.

On je naveo da njegov narod razumije "užas" iranskih dronova, koje je takođe, koristila Rusija u svom napadu na Ukrajinu, prenio je Tajms of Izrael.

"Zvuk dronova 'Šahed', oruđa terora, isti je na nebu iznad Bliskog istoka i Evrope. Ovaj zvuk mora da posluži kao poziv za buđenje slobodnom svijetu, pokazujući da samo naše jedinstvo i odlučnost mogu spasiti živote i spriječiti širenje terora širom svijeta", istakao je Zelenski.

On je naveo da riječi ne zaustavljaju i ne presreću dronove. Ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova uz osudu iranskog napada na Izrael istaklo da ovaj napad "pokazuje zašto je ključno da snage cijelog slobodnog svijeta rade zajedno na odbrani globalnih granica demokratije", prenosi Tanjug.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije