Svijet

Zelenski: Zapad ima dovoljno oružja, ali nam ga ne šalje

Zelenski: Zapad ima dovoljno oružja, ali nam ga ne šalje
Foto: Tanjug/AP | Zelenski: Zapad ima dovoljno oružja, ali nam ga ne šalje

KIJEV – Kašnjenje Zapada da isporuči oružje Ukrajini košta živote Ukrajinaca, rekao je Volodimir Zelenski, predsjednik Ukrajine, ustvrdivši da ima dovoljno oružja i sistema protivvazdušne odbrane, ali da ono ne stiže u Ukrajinu na vrijeme.

"Svijet zna da se teroru može suprotstaviti. Kašnjenje u isporuci, nažalost, dovodi do gubitaka, do toga da lista djece čije živote Rusija oduzima stalno raste", rekao je Zelenski, kako prenosi Tanjug, povodom ruskog raketnog napada na Odesu, u kojem su poginuli civili, uključujući i djeca. 

Govoreći o situaciji na frontu, na kojem je Rusija proteklih sedmica prešla u superiorniji položaj osvojivši nekoliko važnih ukrajinskih utvrđenja, Zelenski je rekao da novi načelnik Generalštaba Ukrajinskih oružanih snaga ima "kart blanš" za sve kadrovske promjene u vojsci i štabovima, dodavši da očekuje njegove konkretne prijedloge u vezi sa daljim promjenama i planiranim akcijama.

U noći sa subote na nedjelju ruska vojska uništila je 38 ukrajinskih dronova iznad Krima, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Prethodno je Ministarstvo saopštilo da su četiri ukrajinska drona uništena iznad Belgorodske oblasti i jedan iznad Lenjingradske oblasti, prenosi Tanjug, dok je krimski most bio zatvoren za saobraćaj na dva sata.

Od početaka napada na Ukrajinu u februaru 2022. godine, Rusija gotovo svakodnevno saopštava o napadima ukrajinskih dronova na pogranične i centralne oblasti, kao i na Krim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije