Svijet

Zelenski nakon napada na Harkov: Pozivam svjetske lidere da nas zaštite

Zelenski nakon napada na Harkov: Pozivam svjetske lidere da nas zaštite
Foto: Tanjug | Zelenski nakon napada na Harkov: Pozivam svjetske lidere da nas zaštite

KIJEV/HARKOV - Nakon smrtonosnog napada ruskih snaga na hipermarket u Harkovu, predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski je večeras pozvao svjetske lidere da obezbijede njegovoj zemlji veću zaštitu od vazdušnih napada.

"Kada govorimo svjetskim liderima da Ukrajina traži odgovarajuću zaštitu od vazdušnih napada, da je potrebna prava odlučnost da se obezbijedi efikasna zaštita života naših građana i da se ruski teroristi ne mogu ni približiti našim granicama, bukvalno govorimo o tome kako ne dozvoliti ovakve terorističke napade", rekao je Zelenski u saopštenju, prenosi Kijev independent.

Najmanje dvoje ljudi je ubijeno, a 33 su povrijeđena u napadu, izvestili su ukrajinski zvaničnici.

Dvojica ubijenih bili su radnici u hipermarketu.

U objavi na Telegramu, guverner oblasti Harkov Oleh Sinegubov rekao je da su dvije ruske navođene bombe pogodile zgradu, ubivši dvoje i izazivajući požar koji obuhvata 15.000 kvadratnih metara.

"Ukoliko bismo imali više odgovarajućih modernih sistema za zaštitu od vazdušnih napada i vazduhoplova, ruska vazdušna flota već bi pretrpjela isti kolaps kao njihova Crnomorska flota. I ruski terorizam bi prosto postao nemoguć", dodao je on.

  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije