Svijet

Pratite nas na Google news

Zelenski predložio razmjenu zatvorenika sa Rusijom

Zelenski predložio razmjenu zatvorenika sa Rusijom
Foto: N.N. | Zelenski predložio razmjenu zatvorenika sa Rusijom
Srna

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski predložio je danas razmjenu zatvorenika visokog profila sa Rusijom.

Zelenski je predložio da novinar Kiril Višinski, bivši šef dopisništva agencija RIA u Kijevu, bude razmijenjen za filmskog režisera sa Krima Olega Sencova.

Višinski je uhapšen u Ukrajini prošle godine pod optužbom za izdaju, a Sencov je zatvoren u Rusiji prema optužnici za terorizam.

"Spremni smo da zamijenimo Višinskog za Sencova. Željeli bsimo da vratimo sve naše političke zatvorenike i vojnike", rekao je Zelenski, a prenosi ukrajinska državna agencija "Ukrinform".

Zelenski, koji je inaugurisan prije dva mjeseca, postavio je kao svoj prioritet okončanje sukoba između ukrajinske vojske i proruskih snaga na istoku Ukrajine, blizu granice sa Rusijom, podsjeća agencija DPA.

Iz Kremlja je juče saopšteno da bi bilo idealno razmijeniti sve zatvorenike. Ukrajina traži oko 150 zatvorenih ljudi.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da su Zelenski i ruski predsjednik Vladimir Putin telefonom razgovarali o mogućnosti razmjene po principu "svi za sve".  

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije