Svijet

Žena umrla zbog smrtonosne bakterije nakon kupanja u moru

Žena umrla zbog smrtonosne bakterije nakon kupanja u moru
Foto: N.N. | Žena umrla zbog smrtonosne bakterije nakon kupanja u moru

Visoke temperature širom Evrope natjerale su mnoge da potraže hlađenje u moru, međutim za jednu stariju gospođu odluka se pokazala smrtnosnom.

Žena iz Njmeačke preminula je zbog smrtonosnih mikroba u Baltičkom moru, s obzirom da porast temperature stvorio je idealne uslove  za razvoj opasnih patogena.  

Žena se zarazila sa smrtonosnim sojem bakterije Vibrio, tvrdi državni Ured za zdravlje i socijalnu zaštitu.

 Postoji nekoliko sojeva patogena, među ostalim neki od njih pripadaju bakteriji koja 'jede meso', a neki sojevi mogu uzrokovati koleru.

  Vibrio bakterija može ući u ljudskom tijelu na različite načine uključujući i otvorene rane, što može dovesti do infekcije i sepse.

Posebno je opasna za one koji imaju kompromitirani imunološki sistem  ili hroničnu bolest jetru.  Kako navode njemački mediji, vjeruje se kako je nesretno preminula starija žena koja je preminula od bakterije imala imunološki nedostatak.

Uslovi  uz Baltičko more su idealni za Vibrio bakteriju koja u tim uslovima uspijeva.  - Vibrio bakterija se množi posebice kada je sadržaj soli 0,5 odsto, a temperatura vode je oko 20 Celzijevih stepeni izjavio je director Odjela za zdravlje Marta Littmann, prenosi Russia Today.

(NN/vecernji.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije