Svijet

Ženu nestalu prije šest godina pronašli u zamrzivaču mrtvog stanara

Ženu nestalu prije šest godina pronašli u zamrzivaču mrtvog stanara
Foto: NBC/Facebook | Ženu nestalu prije šest godina pronašli u zamrzivaču mrtvog stanara

Žena s Floride, koja je nestala prije šest godina, pronađena je mrtva u zamrzivaču koji je otkriven u stanu preminulog muškarca.

Heder Lejsi, majka dvoje djece, imala je 29 godina kada je nestala. Našla ju je Lilijan Argueta 15. marta.

"Pomislila sam da to ne može biti čovjek. Vrištala sam. Nikada nisam vidjela tako nešto strašno", kaže Argueta.

Ona vodi veliko odlagalište metalnog otpada gdje su nakon smrti Džonatana Eskarzage dovezli zamrzivač koji je bio u stanu u kojem je živio. Navodno su ruke žene bile podignute kao da je pokušavala otvoriti vrata zamrzivača.

Randel Lejsi je rekao da je njegova kći imala bipolarni poremećaj te da je znala živjeti na ulici. Njezin nestanak je prijavio u decembru 2013. godine.

Heder Lajsi je nakon carskog reza počela piti lijekove protiv bolova, a onda je postala zavisna o kokainu i drugim narkoticima. Nekoliko puta su ju uhapsili zbog posjedovanja droge i prostitucije. Godinu dana je bila u zatvoru zbog krađe identiteta i falsifikovanjačeka.

Džonatan Eskarzaga je pronađen mrtav u februaru ove godine. Vlasnik stana je odlučio zamijeniti namještaj i aparate te je poslao zamrzivač na otpad. Zamrzivač nije bio zaključan, a vlasnik tvrdi da nije znao da je unutra bilo mrtvo tijelo. Kaže i da ne zna da je Eskarzaga bio u bilo kakvoj vezi s Lejsi, piše Daily Mail.

Ovaj slučaj podsjetio je na priču iz Hrvatske.

Podsjetimo, Jasmina Dominić nestala je u ljeto 2000. godine, a njezino mrtvo tijelo pronašli su u kući u zamrzivaču u oktobru ove godine. Njezina sestra Smiljana Srnec (45) je pod sumnjom da je ubila vlastitu sestru. Više o tome pročitajte na ovom linku: Detalji iz Međimurja: Tijelo žene 19 godina ležalo u zamrzivaču?

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije