Svijet

“Zvaničnici Sjeverne Koreje seksualno zlostavljali žene”

“Zvaničnici Sjeverne Koreje seksualno zlostavljali žene”
Foto: Ilustracija | “Zvaničnici Sjeverne Koreje seksualno zlostavljali žene”

SJEVERNA KOREJA - Vladini zvaničnici iskorišćavali su žene u Sjevernoj Koreji kao "seksualne igračke", navodi organizacija Human Rights Watch.

Zvaničnici u Vladi Kim Džong Una vršili su seksualno nasilje nad sjevernokorejankama bez ikakve odgovornosti, prema novim izvještajima nevladine organizacije za zaštitu ljudskih prava Human Rights Watch.

Izvještaj je sastavljen na osnovu 62 intervjua urađenih sa građanima Sjeverne Koreje koji su pobjegli iz zemlje i koji su obezbijedili iskaze o silovanju i seksualnom zlostavljanju koje su vršili vladini zvaničnici, što je prema njihovim izjavama svakodnevna rutina u njihovoj zemlji.

"Oni su nas tretirali kao seksualne igračke. Mi smo njima bili na milost i nemilost", izjavila je Oh Džung-hi, bivši trgovac.

Među izvršiocima ovih dijela su stranački zvaničnici, čuvari zatvora, policajci, kao i vojnici.

Jedna od intervjuisanih žena rekla je da kada ih neko od njih "izabere", one nemaju drugog izbora nego da se povinuju.

Park Džong-hi rekla je da ju je policijski zvaničnik seksualno zlostavljao dok se nalazila u pritvoru jer je uhvaćena kada je pokušavala da pobjegne iz zemlje.

"Natjerao me je da sednem veoma blizu njega...i onda je počeo da me dodiruje između nogu...nekoliko puta tokom različitih dana", izjavila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije