Atletika

Počeo Banjalučki polumaraton

Počeo Banjalučki polumaraton
Foto: N.N. | Drugi polumaraton u Banjaluci

BANJALUKA - U Banjaluci je počeo RMC Banjalučki polumaraton a učesnike je na startu pozdravio gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić, koji im je poželio sreću na stazi.

Osim polumaratona danas će biti održane još dvije trke, na 10 kilometara, ekipna trka na pet kilometara te Tropic Bambini maraton.

Banjaluka je od 19. do 21. aprila domaćin trkačkog festivala "Vivia Run&More Weekend-a" koji je otvoren sino’  na tvrđavi Kastel.

Festival je svečano otvorila Sonja Davidović, ministarka porodice, omladine i sporta u Vladi RS, koja je naglasila da je riječ o jednom velikom događaju koji promoviše prije svega sport, ali i zabavu.

„Banjaluka je danas centar na regionalnoj sportskoj mapi“, istakla je Davidovićeva, koja je trkačima poželjela da se ugodno osjećaju i ponesu najljepše uspomene iz grada na Vrbasu.

Na glavnoj pu tvrđave Kastel banjalučkoj publici su predstavljena 43 elitna trkača iz 30 zemalja sa tri kontinenta.

Trkačima se obratio i Amel Tuka jedan od najboljih svjetskih atletičara koji je promoter GoPro RMC Banja Luka Half Marathona i jedan od učesnika ovogodišnjeg EDU Coaching Foruma.

On je izrazio zadovoljstvo što prisustvuje jednom tako velikom sportskom događaju i što će imati priliku da bodri trkače iz BiH, regiona, ali i svijeta. Svim učesnicima poželio je sreću na stazi i da ostvare što bolje rezultate.

„Drago mi je što sam u Banjaluci nakon nekoliko godina, jer su moji počeci vezani za taj grad i uvijek mi je u lijepom sjećanju“, rekao je Tuka.

S obzirom na termine održavanja ovih trka u Banjaluci je tokom ovog trkačkog vikenda predviđena izmjena režima saobraćaja u vidu potpunih obustava saobraćaja na pojedinim saobraćajnicama.

Foto: Vladimir Stojaković, Velibor Tripić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije