Atletika

Jelena Gajić: Želim srušiti Bibin rekord

Jelena Gajić: Želim srušiti Bibin rekord
Foto: N.N. | Jelena Gajić: Želim srušiti Bibin rekord
Edin Spržo

Jedna od najboljih bh. atletičarki Jelena Gajić nastavila je da niže sjajne rezultate ove godine. Članica Atletskog kluba Prnjavor zablistala je nedavno na seniorskom Balkanskom prvenstvu u bugarskom gradu Pravec, gdje se okitila srebrnom medaljom.

Nakon sjajne karijere u omladinskim kategorijama sjajna 21-godišnjakinja iz Prnjavora već duže vrijeme bilježi vrhunske rezultate u seniorskoj konkurenciji, što je potvrdila u Bugarskoj, gdje je u veoma jakoj konkurenciji osvojila prvu veliku seniorsku medalju.

"Zadovoljna sam cijelom sezonom, koju sam krunisala srebrom sa Prvenstva Balkana. Bila je to teška trka u kojoj je učestvovalo nekoliko olimpijki. Ipak, bila sam spremna na ovaj izazov, imala sam dobru taktiku, koja se na kraju isplatila. Uz sve ostvarila sam sjajan rezultat (2.07.61) za ovaj period godine", kaže presretna Gajićeva.

Prvakinja BiH na 400 i 800 metara u 2019. godini može se pohvaliti mnogim dobrim trkama. Prošlog mjeseca je na Evropskom timskom prvenstvu u Skoplju osvojila prvo mjesto sa novim ličnim rekordom (2.05.82). Rekorderka Republike Srpske na 800 metara ima još peto mjesto sa Prvenstva Mediterana, 16. je bila na EP u Gavleu (U-23), a osvajala je prva mjesta na međunarodnim mitinzima u Zagrebu i Sarajevu.

"Iza mene je veoma mnogo trka ove godine, što je najvažnije veoma dobrih, tako da mogu reći da sam prezadovoljna. Želim zahvaliti treneru Vladimiru Jakovljeviću, koji je zaslužan za sve rezultate koje postižem", ističe vicešampionka Balkana.

Najbolja sportistkinja općine Prnjavor u prošloj godini najavljuje još bolja izdanja, a jedan od ciljeva u narednom period biće joj ispunjenje norme za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

"Nadam se samo da će me poslužiti zdravlje. Imam velika očekivanja, nadam se plasmanu na EP, a učiniću sve da oborim i rekord BiH na 800 metara, koji već duže vrijeme drži Biba Kajan (2.03.20)", zaključila je ambiciozna Jelena Gajić.

Podsjetimo, reprezentacija BiH je na Balkanijadi u Bugarskoj osvojila još tri medalje. Osim Gajićeve, odličjima su se okitili i Osman Junuzović, Rusmir Malkočević te muška štafeta na 4x100 metara (Nikola Brdar, Aleksandar Novaković, Milan Vidović i Hajrudin Vejzović).

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije