Atletika

Skok Stanivukovićeve treći ikada u BiH

Skok Stanivukovićeve treći ikada u BiH
Skok Stanivukovićeve treći ikada u BiH

Nikolija Stanivuković, sedamnaestogodišnja atletičarka banjalučkog Borca, ostvarila je treći najbolji rezultat u skoku uvis u BiH ikada pošto je u Zagrebu preskočila 177 cm. Odlične u Hrvatskoj bile su Gorana Tešanović iz Borca i Nataša Bogovac iz Banjaluke.

Stanivukovićeva je 177 cm preskočila u subotu na Otvorenom prvenstvu Zagreba u dvorani, a zauzela je drugo mjesto i oborila rekorde RS za juniorke i seniorke.

"Nikolija je imala odličan skok i bolje rezultate od nje imaju samo Amra Temin (194 cm) i Samra Tanović (187). Malo je nedostajalo da u trećem pokušaju preskoči 180 cm, koliko iznosi norma za Evropsko prvenstvo za juniore, a rezultat je još vredniji ako se uzme u obzir da u zimskim uslovima nemamo gdje da treniramo i da praktično takmičenja koristimo za treninge skoka uvis", rekao je Nebojša Matijević, trener u AK Borac.

Tešanovićeva je u bacanju kugle ostvarila rezultat 13,63 metra i zauzela drugo mjesto sa dvoranskim seniorskim rekordom BiH. I dosadašnji rekord je ona držala, a iznosio je 13,40 metara.

Nataša Bogovac, atletičarka Banjaluke, zauzela je četvrto mjesto u bacanju kugle i sa rezultatom 12,13 metara oborila juniorski rekord RS. Njena klupska koleginica Svjetlana Graorac je u svojoj prvoj seniorskoj sezoni bila 14. (8,12 sekundi) u trci na 60 metara koju je završilo 46 takmičarki. U istoj disciplini Anja Erceg iz Borca je bila 19. (8,32). Sait Huseinbašić iz Borca je bio peti u finalu trke na 60 metara (7,06). Dejan Rašeta (Banjaluka) je u konkurenciji 75 takmičara u trci na 60 metara bio 22. (7.29), a Luka Radoš (Borac) 24. (7,36). Goran Panić, trener Banjaluke, istakao je da su njegovi takmičari imali dobre rezultate na premijernom nastupu u dvorani u 2015. godini, te da je u Zagrebu bila veoma jaka konkurencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije