Atletika

Sve spremeno za RMC Banjalučki polumaraton

Sve spremeno za RMC Banjalučki polumaraton
Foto: N.N. | Sve spremeno za RMC Banjalučki polumaraton

​Banjaluka je spremna za najveći trkački festival u gradu, saopštili su danas organizatori "Vivia Run&More Weekend" festivala i "Go Pro RMC Banjalučkog polumaratona" koja će biti održan od 19. do 21. aprila.

U petak su na programu između ostalog trke školaraca, EDU forum, sportski sajam, koncert Lake i Mirele na tvrđavi Kastel, dok će u subotu od devet časova startati polumaraton te trke na 10 i pet kilometara.

Od 13 časova je Bambini maraton, a ptom slijede svirke na "Kastelu".

Kako je navedeno banjalučkim ulicama trčaće više od 7.000 ljubitelja a očekuje se da festival posjeti oko 20.000 ljudi.

"Sve je spremno za ovaj veliki događaj koji će ove godine biti veći kako po broju učensika tako i po pitanju organizacije. Imamo novu stazu, tu je i lijepo vrijeme i dobra eneregija pa ne smumnjam da ćemo se svi dobro zabaviti ovog vikenda", kazao je Goran Ćorić, direktor festivala.

Sonja Davidović, ministar porodice, omladine i sporta u vladi Republike Srpske, istakla je da je ovaj festival sporta, muzike i zdravog života značajan za Banjaluku i sport RS.

"Jedna od najvećih vrijednosti ove manifestacije je promocija sporta i bavljenja sportom, zbog čega je ministarstvo podržalo i učestvovalo u organizaciji ovog događaja. Obzirom na velkiki broj, kako učesnika tako i posjetilaca, ovo je jedan od najvećih događaja ove vrste u RS", rekla je Davidovićeva.

Radislavka Račić, sportski direktor RMC Banjaluka polumaratona, kazala je da će u plumaratonskoj trci učestvovati 43 elitna trkača, iz 30 zemalja, sa tri  kontintneta i da je zbog toga ovo jedna od najkvalitenijih i najjačih trka u regionu.

"Trčaće Olivera Jevtić,  Bojana Bijeljac, Lusija Kimani i takmičari iz poznatih timova poput Benedikta i ekipe iz Sijene", kazala je Račićeva i dodal da su poromoteri najbolji bh. atletičar Amel Tuka te proslavljeni Dane Korica i Snežana Pajkić.

Zbog "Vivia Run&More Weekend" festivala i "Go Pro RMC Banjalučkog  polumaratona" u Banjaluci će doći do obustave saobraćaja  i izmjene režima gradskog i prigradskog autobuskog saobraćaja pa je Slavko Davidović, šef Odsjeka za saobraćaj u banjalučkoj Gradskoj upravi pozvao sve na strpljenje i razumjevanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije