Atletika

Pratite nas na Google news

Tuka prvi na mitingu u Italiji

Tuka prvi na mitingu u Italiji
Foto: N.N. | Tuka prvi na mitingu u Italiji
M.P.

Bh. atletičar Amel Tuka zadovoljan je rezultatom ostvarenim na Devetom internacionalnom mitingu u italijanskom gradiću Kastiljone dela Peskaja gdje je slavio u trci na 800 metara.

Tuka je u nedjelju naveče stazu od 800 metara istrčao u vremenu 1:46.21, a iza sebe je ostavio Kenijca Melija (1:47.36) i Italijana Romanija (1:50.62).

"Kiša je tokom cijelog mitinga bila najveći problem za atletičare. Padala je i tokom zagrijavanja i tokom trke i jako nam je otežavala, tako da sam prezadovoljan rezultatom. Ipak, ovo je moja prva trka u sezoni i išao sam ispod 1:47 minut , što je i bio cilj“, kaže Tuka.

Tuku 30. maja očekuje nastup na Dijamantskoj ligi u Štokholmu i još jedan izazov.

"Sam pogled na startnu listu, na kojoj se nalaze Rajan Sančez, zatim Peter Bol, Marsin Levandovski, Sovinski, Deng, Kramer, Saruni i Kipkoeč, dovoljno govori o tome koliko je konkurencija jaka. Međutim, u Štokholmu najprije očekujem da pobijedim sam sebe, s obzirom na to da mi je cilj istrčati ispod 1.46 minuta, što je i realno uz ovakvu konkurenciju. Idem stepenicu po stepenicu i zaista sa nestrpljenjem čekam nastup na Dijamantskoj ligi, kako bih vidio na kojem sam nivou", rekao je Tuka.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije