Atletika

Tuka treći u Francuskoj

Tuka treći u Francuskoj
Foto: Facebook | Tuka treći u Francuskoj

Srednjeprugaš Amel Tuka osvojio je treće mjesto u trci na 800 metara na mitingu "Hauts-de-France Pas-de-Calais", koji se u francuskom gradu Lievinu trčao u okviru zlatne serije Svjetske atletske dvoranske turneje.

Tuka je spomenutu dionicu istrčao u vremenu 1:47,86, a ispred njega bili su pobjednik Benjamin Robert iz Francuske s vremenom 1:46,78 te drugoplasirani Belgijanac Eliot Crestan s 1:47,23. Četvrti je bio Andreas Kramer iz Švedske s 1:47,97.

Podsjetio je kako je u nedjelju imao jako dobru trku u njemačkom Dortmundu, u kojoj je pobijedio s novim rekordom mitinga u tom gradu, a koja je, kako je dodao, ipak ostavila malo umora u nogama.

"Odlično 3. mjesto na jednom od najjačih dvoranskih mitinga. Poslije pobjede u nedjelju u Dortmundu, još jedna odlična trka. Mogu reći da sam zaista zadovoljan plasmanom, jer su tu trenutno najbolji atletičari s rezultatom u dvorani", napisao je na svom Facebook profilu Tuka.

Miting je bio znatno jači te s renomiranijim rivalima nego nedjeljni miting u Dortmundu, ali su oba nastupa potvrdila da se bh. olimpijac nalazi u dobroj formi na startu sezone.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije