Atletika

Vilagoš i Topić stigle u Beograd

Vilagoš i Topić stigle u Beograd
Foto: Tanjug | Vilagoš i Topić stigle u Beograd

​Mlade srpske atletičarke Adriana Vilagoš i Angelina Topić stigle su u Beograd nakon fantastičnog rezultata i osvojenih medalja na seniorskom šampionatu Evrope u Minhenu.

Vilagoš je nakon drugog uzastopnog zlata u bacanju koplja na juniorskom Svjetskom šampionatu u Kaliju, na prvom seniorskom takmičenju u karijeri u Minhenu osvojila srebro, dok je Topićeva "vezala" svjetsku juniorsku i evropsku seniorsku bronzu.

Vilagoš je rekla da nije očekivala da će poslije svjetskog juniorskog zlata osvojiti evropsko srebro u seniorskoj konkurenciji.

"Nije baš dobro počelo, u kvalifikacijama sam tek u trećem pokušaju došla do finala, a posle mi je bilo lakše. Sve ovo biće mi velika motivacija za nastavak rada i ciljeve koje imam", rekla je Vilagoš novinarima na aerodromu Nikola Tesla.

Angelina Topić, koja je 32 godine nakon što je njen otac Dragutin osvojio evropsko zlato, stigla do bronze, istakla je da joj je još potrebno vremena da se sve slegne, prenose beogradski mediji.

"Nisam očekivala, nisam bila spremna za ovo, ni za rezultat, ni za plasman. Zaista mi je drago što sam ispisala istoriju, ovo ću pamtiti dok sam živa", rekla je Topićeva.

Adriana Vilagoš i Angelina Topić biće veliki aduti Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu.

Srbija je na šampionatu u Minhenu osvojila rekordne četiri medalje, s obzirom na to da je zlato osvojila Ivana Španović u skoku u dalj, a srebro Armin Sinančević u bacanju kugle.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije