eSport i igrice

Četvrta sedmica Esports Balkan Lige, WiLD i ASUS na čelu tabele

Četvrta sedmica Esports Balkan Lige, WiLD i ASUS na čelu tabele
Foto: N.N. | Četvrta sedmica Esports Balkan Lige, WiLD i ASUS na čelu tabele

Poslije odigranih osam kola, ekipe ’WiLD’ i ’ASUS’ dijele prvo mjesto sa skorom 6-2, te sve više izgleda kao da će se upravo ova dva tima najviše pitati oko osvajanja titule.

Do sada smo gledali poprilično ujednačenu ligu, gdje se stekao utisak da svako svakoga može pobijediti. Međutim, prethodne dvije sedmice smo dobili par timova koji su se izdvojili u odnosu na druge. Pored ekipa ’ASUS’ i ’WiLD’, tu je još i ekipa ’Random5’ koja se bori da održi priključak u odnosu na pomenute dvije. S druge strane, tim ’Crvene zvezde’ se bori da nekako spoji dvije pobjede zaredom, što im nikako ne polazi za rukom, pa je tako bilo i ovoga puta.

Upravo je tim ’Crvene zvezde’ otvorio sedmo kolo Esports Balkan Lige protiv ekipe ’Team Nerotec’. Neočekivano, ekipa ’Team Nerotec’ je pobijedila, uprkos poprilično velikom zaostatku tokom cijelog meča. ’Crvena zvezda’ je uspjela da sruši tri kule, dok su ekipi ’Team Nerotec’ bila potrebna dva Barona. Ipak, za razliku od prethodnih par mečeva, ekipa ’Team Nerotec’ je uspjela da završi meč u svoju korist i dođe do treće pobjede u ovoj sezoni, a ’Crvenoj zvezdi’ nanese peti poraz.

Drugi meč se igrao između ekipa ’ASUS’ i ’X25 Esports’. Bio je to jedan vrlo težak meč za obe ekipe. Ekipa ’ASUS’ je imala prednost tokom cijelog meča, pogotovo po pitanju golda, na čemu su i gradili put ka pobjedi. Na kraju im je pošlo za rukom da ostvare vrlo bitnu pobjedu, kojom su došli do pete pobjede i vrha na tabeli.

Ekipe ’Random5’ i ’LevelUP’  su odigrali vrlo uzbudljiv meč pun, u kojem je ekipa ’LevelUP’ imala prednost tokom cijelog gejma, da bi na kraju ’Random5’ uspio da preokrene rezultat u samoj završnici, te ’ukrade’ meč. Ovo je bila vrlo bitna pobjeda za ekipu ’Random5’, koja ih približava vrhu tabele.

Na kraju, mečeve sedmog su zatvorile ekipe ’WiLD’ i ’Rift Esports’, a ekipa ’WiLD’ je tokom cijelog meča držala sve konce u svojim rukama i uspijeli su da upišu četvrtu pobjedu zaredom u ovoj sezoni.

Na kraju sedmog kola smo došli i do kraja prve polusezone, nakon čega su čak tri ekipe dijelile prvo mjesto na tabeli, sa skorom 5-2. To su ekipe ’ASUS’, ’WiLD’ i ’Random5’.

Osmo kolo su otvorile ekipe ’LevelUP’ i ’ASUS’, gdje je ekipa ’ASUS’ bila veliki favorit, što su na kraju i opravdali. Oni su se ovom pobjedom osvetili ekipi ’LevelUP’ za poraz u prvom kolu ove sezone, a takođe su i sebi utkali put ka prvom mjestu.

U drugom meču osmog kola ekipa ’WiLD’ se takođe osvetila ekipi ’Random5’ za poraz u prvom kolu, a ovom pobjedom su se izjednačili sa ekipom ’ASUS’ na prvoj poziciji na tabeli, dok su ekipu ’Random5’ odbacili jedan korak unazad. Ekipa ’WiLD’ stvarno djeluje ’divlje’ kako sezona odmiče i, kako stvari stoje, gledaćemo borbu za titulu između njih i ekipe ’ASUS’.

Ekipe ’Rift Esports’ i ’Team Nerotec su se sastali u trećem meču ove večeri. Ekipa ’Rift Esports’ je poprilično lako uspjela da dobije meč u svoju korist, pogotovo zbog odlične igre svojih ’carry’ igrača.

’Crvena zvezda’ je u zadnjem meču ove večeri uspjela da pobijedi ekipu ’X25 Esports’. Imali su prednost tokom cijelog meča, te su na kraju uzeli Barona, ostvarili prednost od 10 hiljada golda i uspješno završili gejm u svoju korist.

U sljedećem kolu, koji je na programu u ponedjeljak, sastaće se od 19 časova ekipe ‘WiLD’ i ‘X25 Esports’. Od 20 časova možete pratiti meč između ekipa ‘Rift Esports’ i ’Crvene zvezde’, a od 21 čas između ekipa ’Team Nerotec’ i ’LevelUP’. Od 22 časa, kolo zatvaraju ekipe ‘Random5’ i ’ASUS’.

Sve mečeve možete pratiti uživo na Fortuna Esports youtube kanalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije