eSport i igrice

Dugogodišnji predsjednik Blizzard-a napušta kompaniju

Dugogodišnji predsjednik Blizzard-a napušta kompaniju
Foto: N.N. | Dugogodišnji predsjednik Blizzard-a napušta kompaniju

Jedan od osnivača i dugogodišnji predsjednik Blizzard Entertainment-a, Mike Morhaime, saopštio je još u oktobru prošle godine da se povlači sa funkcije predsjednika ove velike gejmerske kompanije, gde se zadržao dugi niz godina, ali da će ipak ostati u ovoj kompaniji kao strateški savjetnik. Tada nije bilo jasno određeno koliko dugo će se zadržati na toj funkciji, ali kako stoje stvari, bliži se datum njegovog odlaska.

Prema izvještaju američke Komisije za vrijednosne papire i berzu, koji je objavljen početkom prošle sedmice, Morhaime bi trebao potpuno napustiti ovu kompaniju u aprilu ove godine.

’’Kako je ranije objavljeno, 3. oktobra 2018. godine Michael Morhaime je sklopio ugovor sa kompanijom Activision Blizzard-a, prema kome će pružati strateške savjete kompaniji.’’, piše u izvještaju Komisije. ’’Radni odnos gospodina Morhaimea u kompaniji kao strateškog savjetnika zaključiće se 7. aprila 2019. godine’’, stoji dalje u izvještaju.

Morhaimea je na mjestu predsjednika Blizzard-a naslijedio J. Allen Brack, dugogodišnji izvršni producent World of Warcraft-a. Odlazak Morhaimea dešava se u vrijeme velikih previranja unutar ove kompanije, s obzirom da su nedavno kompaniju napustila dva direktora. Riječ je o Spenceru Neumannu i Amriti Ahuji, glavnim finansijskim direktorima. Takođe, nakon Blizzard-ovog otkrivanja mobilne igre Diablo Immortal, dionice Activision Blizzard-a su drastično pale. Tada je čak 45 hiljada fanova potpisalo peticiju kojom se Blizzard poziva da otkaže ovaj projekat. Očigledno da se unutar Blizzard Entertainmenta-a dešavaju velike promene i da se, pored moguće krize unutar kompanije, provodi i smjena generacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije