eSport i igrice

Dupreeh i Magisk napuštaju Astralis, dolaze K0nfig i BlameF

Dupreeh i Magisk napuštaju Astralis, dolaze K0nfig i BlameF
Foto: Astralis | Dupreeh i Magisk napuštaju Astralis, dolaze K0nfig i BlameF

Astralis je jutros potvrdio da će ekipu napustiti legende Piter ”Dupreeh” Rasmusen, Emil ”Magisk” Reif, kao i trener Dani ”Zonic” Sorensen, a da će na njihovo mjesto doći dvojac koji je do nedavno nastupao za Compexity, Kristijan ”k0nfig” Vineke i Bendžamin ”blameF” Bremer.

Odlaskom Nikolaja ”device” Rica, znali smo da se bliži kraj najboljoj CS:GO postavi svih vremena, ali sada odlascima Dupreeh-a i Magiska i zvanično možemo potvrditi da je došao kraj jedne ere. O ovim promjenama se spekulisalo već neko vrijeme, ali izgleda da je loš nastup na Majoru samo potvrdio organizaciji da je potrebno da se osvježi postavi.

”Želim da istaknem veliko poštovanje prema Daniju, Emilu i Piteru. Oni su legende Astralisa i uvek će biti dio naše porodice, gdje god da nastave svoje karijere. Želimo im puno sreće u budućnosti”, napisao je direktor Astralisa, Kasper Hvit.

Smatra da Astralis nije mogao da pronađe bolje zamjene od Konfiga i BlameF-a.

"Dvojica igrača koji već godinama unazad bilježe odlične individualne rezultate, ali im nedostaju timski uspjesi. Zbog toga vjerujem da bi uz iskusne igrače kao što su Gla1ve i Xyp9x mogli da dostignu svoj pun potencijal. Obojica su igrači svjetske klase. Pored toga što posjeduje vrhunske kvalitete na serveru, obojica su velike ličnosti, pune motivacije i energije koja će se osjetiti i u posljednjim redovima najvećih arena”, dodao je Kasper.

Pored pomenute dvojice, Astralis je predstavio i novog trenera, Aleksandra “ave” Holta, bivšeg CS 1.6 profesionalca i dugogodišnjeg trenera North-a, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije