eSport i igrice

"E-zmajevi" spremni za Nijemce

"E-zmajevi" spremni za Nijemce
Foto: N/FS BiH | "E-zmajevi" spremni za Nijemce

E-fudbalska reprezentacije Bosne i Hercegovine u subotu će odigrati prvu utakmicu na PES Evropskom prvenstvu 2020. godine. Protivnik "e-zmajevima" u prvom kolu grupne faze biće predstavnici Njemačke.

Meč se igra sa početkom u 12.30 časova, a u drugom kolu rival će im biti pobjednik ili poraženi iz susreta Španija – Rumunija. Ekipa koja sakupi po jednu pobjedu i poraz igraće isti dan za plasman, dok dvije pobjede u večernjim satima donose nastavak u nokaut fazi.

"Trenirali smo naporno, više od očekivanog i onoliko koliko su nam to naše redovne obaveze dozvolile. Imali smo dosta pripremnih utakmica, analizirali smo protivnike koliko smo mogli i sada nam preostaje završni turnir koji dočekujemo spremno. Ja kao kapiten garantujem da ćemo dati sve od sebe da se domognemo nokaut faze, a tamo je sve moguće. Iskreno, priželjkujem barem polufinale, ali i sam plasman na EURO je velika stvar s obzirom na to koliko se u Esport ulaže u Bosni i Hercegovini“, rekao je Feđe Đedovića, kapiten virtuelne reprezentaciju BiH.

Sa njim u timu je Igora Zečevića iz Kiseljaka. EURO 2020 u igri Pro Evolution Socceru 2020. je zvanično takmičenje u organizaciji UEFA. Bh. tim plasirao se na završnicu kroz kvalifikacije u kojima je ostvario prvo mjesto u Grupi C ispred Kazahstana, Moldavije, Sjeverne Makedonije i Švajcarske.

"Potrudili smo se da svo slobodno vrijeme iskoristimo za kvalitetne trening utakmice protiv najboljih reprezentacija Evrope. Mislim da smo spremni i očekujemo da prođemo grupu, a onda možda polufinale ili finale, što da ne. U najjačoj smo grupi na takmičenju. Očekuje se od nas dosta, ali trebamo biti svjesni da momci koji nastupaju za Njemačku i Španiju inače brane boje Barcelone, Bajerna i Šalkea, te im je jedini posao igranje PES-a. S obzirom na to da su dobro plaćeni e-sportisti, a mi uopšte nismo, razlika u kvaliteti i nije tolika i nadam se da ćemo pokazati i dokazati da smo bolji i jači od njih", rekao je Zečević.

Sve utakmice bh. tima na EURZ prenosiće youtube kanal Feđe Đedovića, u gamerskom svijetu poznatog kao Zeusinjo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije