eSport i igrice

EBL: Crvena zvezda ponovo blistala

EBL: Crvena zvezda ponovo blistala
Foto: N.N. | EBL: Crvena zvezda ponovo blistala

​Ekipa ’Crvene zvezde’ je u ponedjeljak, u derbiju kola, blistala protiv ekipe koja slovi za najvećeg favorita na turniru – ekipe ’ASUS’. U ostalim mečevima, svi favoriti su slavili.

Prvi meč 11. kola Esports Balkan Lige su otvorile ekipe ’LevelUP’ i ’WiLD’. Ekipa ’WiLD’ je slovila za izrazitog favorita u ovom meču, što su na kraju i opravdali. ’LevelUP’ je bolje otvorio meč, ali su se kasnije neiskusno upustili u nepotrebne fajtove, što je ’WiLD’ znao da iskoristi. Ovo je njima osma pobjeda, kojom su se popeli ponovo na vrh tabele.

Drugi meč se igrao između ekipa ’Random5’ i ’Team Nerotec’. ’Team Nerotec’ je u prošlih par kola imao problema sa sastavom ekipe, što se osjetilo i u ovom meču. Reklo bi se da je, usljed neuigranosti, komunikacija unutar tima bila veoma slaba, što je ’Random5’ uspio da iskoristi, te dobije meč u svoju korist. Ovo je za njih vrlo važna pobjeda, kojom su se izjednačili sa ekipom ’ASUS’ na drugoj poziciji i znatno se približili plejofu. S druge strane, čini se kako će se ’Team Nerotec’ boriti za opstanak u ligi.

’Crvena zvezda’ i ’ASUS’ su odigrali treći meč ove večeri. Tim ’Crvene zvezde’ je blistao i uspio je da dođe do vrlo važne pobjede za njih. Iako je ekipa ’ASUS’ bila favorit u ovom meču, tim ’Crvene zvezde’ je pokazao da će biti veoma ozbiljna ekipa u nastavku takmičenja, te da će se, itekako, pitati oko osvajanja titule. Zaista sjajno igraju u zadnjih par kola, a to potvrđuju četiri uzastopne pobjede.

Zadnji meč večeri se odigrao između ’Rift Esportsa’ i ’X25 Esportsa’. Bio je ovo možda i najuzbudljiviji meč ove večeri, u kojem je ekipa ’X25 Esports’ velikom mukom uspjela da dođe do vrlo važne pobjede, a sve je riješeno na samom kraju gejma. Ovom pobjedom se ’X25 Esports’ održao na četvrtoj poziciji, zajedno sa ’Crvenom zvezdom’. S druge strane, ’Rift Esports’ se pridružio ekipi ’Team Nerotec’ na dnu tabele, pa se čini kako će se i oni boriti za opstanak.

Ostala su još samo tri kola do kraja prvog dijela takmičenja, nakon čega slijede plejof mečevi. Za sada niko, teoretski, nije osigurao plejof, ali je ekipa ’WiLD’ najbliža sigurnom plasmanu. Najveća borba će biti između ’Crvene zvezde’ i ’X25 Esports’ u borbi za četvrtu poziciju, koju trenutno dijele.

U narednom, 12. kolu, koji je na programu u četvrtak, sastaće se od 19 časova ekipe ‘X25 Esports’ i ‘Random5’. Od 20 časova možete pratiti meč između ekipa ‘ASUS’ i ’Rift Esports’, a od 21 čas možete pratiti meč između ekipa ‘Team Nerotec’ i ‘WiLD’. Od 22 časa, kolo zatvaraju ekipe ‘Crvena zvezda’ i ’LevelUP’.

Sve mečeve možete pratiti uživo na Fortuna Esports Youtube kanalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije