eSport i igrice

EBL: Crvenoj zvezdi peta uzastopna pobjeda

EBL: Crvenoj zvezdi peta uzastopna pobjeda
Foto: N.N. | EBL: Crvenoj zvezdi peta uzastopna pobjeda

Ekipa 'Crvene zvezde' je sinoć, u 12. kolu Esports Balkan Lige, slavila protiv ekipe 'LevelUP', čime su uspisali petu uzastopnu pobjedu. Takođe, ekipa 'ASUS' je ostvarila rekord EBL-a, pošto je demolirala ’Rift Esports’ za samo 16 minuta i 9 sekundi.

Prvi meč 12. kola Esports Balkan Lige su otvorile ekipe 'X25 Esports' i 'Random5'. Ekipa 'Random5' je slovila za favorita, dok je ekipi 'X25 Esports' pobjeda bila neophodna kako bi ostali u borbi za 4. poziciju koja vodi u plejof. 'Random5' je bio mnogo bolja ekipa u ovom meču, te su na kraju i slavili. Ovom pobjedom su i matematički obezbijedili učešće u plejofu, što predstavlja ogroman uspjeh za ovu ekipu, ali i najveće iznenađenje ove sezone. Da podsjetimo, oni su preko kvalifikacija obezbijedili učešće u Esports Balkan Ligi.

U drugom meču 12. kola su se sastale ekipe 'ASUS' i 'Rift Esports'. Ekipa 'ASUS' je izvela 'blitzkrieg', pošto je munjevitim napadima uspjela da porazi ekipu ’Rift Esports’ za samo 16 minuta i 9 sekundi, što predstavlja rekord EBL-a. Ovom pobjedom su i oni matematički osigurali učešće u plejofu. Takođe, pokazali su da ih poraz u prošlom kolu od 'Crvene zvezde' uopšte nije uzdrmao, te da imaju pobjednički mentalitet. Zaista je sjajno gledati ’ASUS’ u ovakvom izdanju.

Treći meč 12. kola odigrale su ekipe 'Team Nerotec' i 'WiLD'. Ekipa 'WiLD' je, takođe, vrlo brzo savladala ekipu 'Team Nerotec'. Doduše, ne tako brzo kao što je to 'ASUS' učinio. Oni su ostvarili pobjedu za 23 minuta, čime su se vratili na prvu poziciju. Zaista sjajno igraju i može se reći da predstavljaju jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone. Biće vrlo uzbudljivo gledati ih u plejofu, s kim god da budu igrali.

'Crvena zvezd' je u zadnjem meču 12. kola došla do pobjede protiv ekipe 'LevelUP'. Bio je ovo vrlo uzbudljiv i ujednačen meč do samog kraja gejma, te su nijanse preovladale u korist 'Crvene zvezde'. Ovo je bila peta uzastopna pobjeda 'Crvene zvezde', čime se su još više približili plejofu. Trenutno su na četvrtoj poziciji, sa pobjedom više u odnosu na 'X25 Esports'. S obzirom kako igraju u zadnjih par kola, veliki su favoriti da se nađu čak i u finalu. S druge strane, ekipa 'LevelUP' se ovim porazom, matematički, oprostila od učešća u plejofu.

Ispred nas su još dva kola. Imamo tri sigurna učesnika koja su obezbijedila učešće u plejofu, a to su: 'WiLD', 'ASUS' i 'Random5'. Ekipa 'Crvene zvezde' i 'X25 Esports' će se boriti za četvrtu poziciju, s tim da ekipi 'Crvene zvezd' fali samo jedna pobjeda kako bi se našli u plejofu. Biće vrlo zanimljivo gledati naredne mečeve ove dvije ekipe. 'Crvena zvezda' će odigrati vrlo težak meč protiv prvoplasirane ekipe 'WiLD', dok će ekipa 'X25 Esports' igrati protiv nešto lakšeg protivnika – ekipe 'LevelUP'.

Naredno, 13. kolo, je na programu u ponedjeljak, a sastaće se od 19 časova ekipe 'Team Nerotec' i 'ASUS’. Od 20 časova ćemo pratiti spomenuti meč između ekipa 'LevelUP' i 'X25 Esports', dok će se u 21 čas sastati ekipe 'Random5' i 'Rift Esports'. Od 22 časa ćemo gledati derbi meč između ekipa ’WiLD’ i 'Crvene zvezde'.

Sve mečeve možete uživo pratiti na Fortuna Esports Youtube kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije