eSport i igrice

Football Manager 2019 postigao što nijednoj igri serijala dosad nije uspjelo

Football Manager 2019 postigao što nijednoj igri serijala dosad nije uspjelo
Foto: N.N. | Football Manager 2019 postigao što nijednoj igri serijala dosad nije uspjelo

Posljednja igra kultnog serijala Football Manager 2019 ostvarila je najbolje prodajne rezultate u istoriji franšize.

Tako je FM 2019, voljeli ga vi ili ne, najprodavaniji FM svih vremena. Rezultati su ohrabrujući s obzirom na to da bismo uskoro trebali saznati i više detalja u vezi nadolazećeg nastavka.

U maju ove godine FM 2019 je već skinuo jedan rekord. Naime, istovremeno ga je igralo više od 70 hiljada igrača, što je porast od čak 40 odsto u odnosu na godinu prije, a to je ujedno i rekord serijala.

Prema službenim podacima, FM 2019 je s dva miliona prodanih primjeraka na svim platformama postavio novi rekord i najprodavanija je igra dugotrajne franšize.

Uvijek su lijepe vijesti kada se širi baza virtualnih menadžera, iako vjerojatno sam kvalitet igre i nema toliko veze sa sjajnim prodajnim rezultatima. Svako ima svoj omiljeni FM, a igrači se lakše vežu uz neke starije naslove.

Međutim, za razliku od prijašnjih vremena, FM 2019 je dostupan i na Nintendo Switchu te za Windows i MacOS operativne sustave. Veliki posao odradile su i zvijezde poput Antoana Grizmana koje često na društvenim mrežama stavljaju slike kako igraju kultnu igricu.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije