eSport i igrice

Gotovo je s podrškom za "Battlefield 2042"

Gotovo je s podrškom za "Battlefield 2042"
Foto: Twitter / Printscreen | Gotovo je s podrškom za "Battlefield 2042"

​Iz Electronic Artsa su najavili kako razvojni tim za "Battlefield 2042" već "mota kablove" i prestaju s izradom novih sadržaja za tu multiplejer igru.

Prije tri SEDMICE je "Battlefield 2042" krenuo u svoju sedmu sezonu zvanu "Turning Point". Međutim, ispostavilo se kako to neće biti tačka preokreta za osporavanu multiplejer pucačinu jer je sada potvrđeno kako će njena 7. sezona ujedno biti i zadnja.

Iz Electronic Artsa su potvrdili kako se razvojni studio DICE sada mora okrenuti budućnosti, što znači da igra više neće dobijati dodatne sadržaje u vidu novih mapa, oružja, modova i slično. I dalje će se povremeno rotirati neki izazovi i događaji, ali više neće biti sezonskih novosti i dodataka.

"Znamo da ova vijest može biti razočaravajuća. Međutim, kad smo pogledali što budućnost Battlefielda zahtjeva, postalo je jasno da je vrijeme da prebacimo svoje resurse i fokus kako bismo bili u potpunosti posvećeni onome što slijedi", stoji u objašnjenju iz Electronic Artsa.

Druga obavijest vezana za tu budućnost jest da će se Battlefield serijalom od sada baviti studio EA Motive, poznat po "Star Wars: Squadrons" i "Dead Space" preradi. Oni će se pridružiti postojećem triju studija (DICE, Criterion i Ripple Effect) u izradi budućih Battlefield igara. Motive se neće u potpunosti baviti Battlefieldom jer trenutno rade i na "Iron-Man" igri.

Prema neslužbenim informacijama, ove godine nećemo vidjeti povratak Battlefielda nego je isti u planu za 2025. godinu, prenosi "HCL".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije