eSport i igrice

Igra "Legacy of Kain: Defiance" zadnja u serijalu (VIDEO)

Igra "Legacy of Kain: Defiance" zadnja u serijalu (VIDEO)
Foto: Twitter / Printscreen | Igra "Legacy of Kain: Defiance" zadnji u serijalu (VIDEO)

​Na današnji dan, prije tačno 20 godina, zaključena je vampirska saga o Kainu i Razielu, jednako kao i "Legacy of Kain" serijal.

Vampirski serijal "Legacy of Kain" krajem devedesetih bio je nešto najkvalitetnije u tadašnjem žanru akcionih avantura.

Nikada nije bio naročito razvikan, ali svaki dio, bilo da se radilo o "Blood Omenu" ili "Soul Reaveru", predstavljao je zabavnu igru s dobrom pričom. Činilo se kako saga o vampirima Kainu i Razielu ne može razočarati, ali na današnji dan, prije tačno 20 godina, dobili smo prvu slabiju igru ovog serijala.

"Defiance" je prošao kroz turbulentan razvoj i ispao je kao požuren projekat. Iako smo po prvi put u istoj igri igrali s oba lika, Kainom i Razielom, razvoj igrice nije bio naročito maštovit poput onoga iz "Soul Reaver". Srećom, sama priča nadoknadila je propuste te na pristojan način zaključila dugogodišnju sapunicu s brojnim pitanjima i nepoznanicama.

I Kain i Raziel ovdje su koristili mač "Soul Reaver", ali u njegovim različitim formama. Svaki od likova takođe je imao neke specifične moći pa se Kain tako koristio telekinezom i vatrenim napadima, dok je Raziel mogao postati nevidljiv te tako izbjeći protivnike. Vampiri su se u ovoj igri borili protiv različiti demona, ljudskih i nemrtvih protivnika.

Ispostavilo se da je "Defiance" zaključio "Legacy of Kain" serijal ne samo pričom, nego i generalno.

Zadnjih 20 godina nismo vidjeli nijednu novu igru tog serijala. U razvoju je bio "Legacy of Kain: Dead Sun", ali je na kraju otkazan, a jedino oživljavanje vampirskog serijala bilo je kroz "Nosgoth", multiplejer igru koja se u međuvremenu i ugasila, prenosi "Hcl".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije