eSport i igrice

Igrica "Battlefield 2042" vaskrsla u gejmerskom svijetu (VIDEO)

Igrica "Battlefield 2042" vaskrsla u gejmerskom svijetu (VIDEO)
Foto: Twitter / Printscreen | Igrica "Battlefield 2042" vaskrsla u gejmerskom svijetu (VIDEO)

Nakon dvije godine davljenja u mulju, "Battlefield 2042" je vaskrsao i vratio se brojkama igrača koje je imao na samom izlasku. Na porast popularnosti uticao je besplatni vikend, tokom kojeg je prvi put nakon izlaska izbrojano preko 100 hiljada istovremeno aktivnih igrača na Stimu. Međutim, besplatan vikend već je treći dan iza nas, a igrači su ostali.

U posljednja 24 sata ostvaren je vrhunac od 96 hiljada istovremeno aktivnih igrača, a sličan vrhunac dostići će i večeras. Čisto za poređenje, posljednjih mjeseci bilježeni su dnevni maksimumi oko 10 hiljada, a često i niže od toga, dok smo u jutarnjim satima, pišući slične izvještaje, znali vidjeti i manje od hiljadu igrača.

U trenutku pisanja ovog teksta, u četvrtak ujutro, "Battlefield 2042" je 13. najpopularnija igra na Stimu s preko 40 hiljada igrača. Sjajno za naslov koji je dugo izbivao van 50 najboljih.

Vaskrsnuće moderno-futurističkog "Battlefielda" poklopilo se i s lansiranjem šeste sezone igre.

Imenovana kao "Dark Creations", ova najmračnija sezona dosad donijela je pregršt poboljšanja, poput boljeg asistenta nišanu na konzolama te bolje upravljivosti tenkovima i drugih vozila, prenosi "Ffa". Naročito popularna je nova mapa imena "Redacted", inspirisana nekim od najpopularnijih "Battlefield" mapa poput "Metroa" i "Lockera".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije