eSport i igrice

Kina će uskoro imati više PC igrača nego SAD stanovnika

Kina će uskoro imati više PC igrača nego SAD stanovnika
Foto: Ilustracija | Kina će uskoro imati više PC igrača nego SAD stanovnika
N.N.

Situacija s videoigrama u Kini dosta je kompleksna i slojevita. Sve do prije četiri godine ondje je bila zabranjena prodaja konzola, a tek sada se spominje mogućnost da Kina dobije Nintendove uređaje za igranje.

Igrači su u Kini stoga uglavnom okrenuti prema igranju na PC-u i mobilnim uređajima, iako im je dosta toga ograničeno – šta smiju da igraju, šta igre smiju da sadrže, itd.

Cenzura je česta pojava u igrama na kineskom tržištu, ali to ga nipošto ne sputava. Štaviše, prema predviđanjima analitičara firme "Niko Partners", to tržište će do 2023. nastaviti sa velikim rastom i po zaradi i po broju novih igrača. Predviđa se tako da će do tada u Kini igre na PC-u igrati 354 miliona igrača, a to je populacija veća od ukupnog stanovništva Sjedinjenih Američkih Država.

Dva faktora su koja bi trebalo da utiču na to. Esports scena izuzetno je popularna u Kini gdje trenutno ostvaruje 41,4 odsto ukupne zarade za PC gaming, a predviđa se da će u iduće četiri godine taj procenat premašiti 60 odsto ukupne zarade.

Drugi faktor, vezan uz esports takmičenja, jesu internet kafići/igraonice kojih u Kini ima više od 138 hiljada. Upravo ti objekti omogućavaju proizvođačima igara da dođu do publike koja nema svoje uređaje za igranje.

(Hcl.hr)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije