eSport i igrice

Najavljen Darkest Dungeon 2

Najavljen Darkest Dungeon 2
Foto: N.N. | Najavljen Darkest Dungeon 2

Darkest Dungeon, jedna od najboljih ’indie’ video-igrica u posljednjih nekoliko godina, dobija zasluženi nastavak.

Gejmerska kompanija Red Hook Studios, tvorac ove video-igre, objavila je da je Darkest Dungeon 2 u razvoju. Objavili su i uvodni trejler koji bi mogao zagolicati maštu svim ljubiteljima ove vrlo popularne horor video-igre. Pored toga, otkrili su i razlog zbog čega su se vratili u svijet Darkest Dungeona.

"Mi volimo svoje disfunkcionalne likove, atmosferu i naš svijet", kazali su Tyler Sigman i Chris Bourassa iz Red Hook Studiosa.

"Horror je fantastičan prostor za istraživanje zanimljivih i nekonvencionalnih ideja, a mi imamo mnogo priča koje želimo ispričati... Prije svega, posvećeni smo izradi Darkest Dungeon II kao jednog zaista posebnog iskustva. Takođe, imaće svoj vlastiti kreativni i tematski identitet’’, navode dalje.

U ovom trenutku iz kompanije nisu bili spremni da otkriju puno detalja o ovoj video-igri, te o tome koliko će se razlikovati od prvog dijela. Jedino su govorili o tome da će prilagoditi određene elemente iz prvog dijela, kako bi igrači na najbolji mogući način doživjeli ovaj veoma bogati svijet horora. Takođe se zna da će tu biti likovi iz prošlog dijela: Plague Doctor, Leper, Grave Robber, Man-at-Arms, Hellion i Highwayman. Igrači će dobiti priliku da istraže malo veći dio svijeta, dok bi borba trebala da bude manje-više slična, ali dorađena nekim novim pokretima likova. Igra će, isto tako, najprije biti dostupna kroz Early Acces na Steamu.

"Darkest Dungeon II je video-igra koja prati naporno putovanje, a ne čišćenje vašeg dvorišta", rekli su iz Red Hook Studiosa. "U Darkest Dungeon II dajemo igračima uvid u natprirodnu apokalipsu koja mijenja svijet... I to je sve što ćemo za sada reći o tome", dalje oni navode.

Nažalost, iz kompanije nisu htjeli da govore o datumu izlaska ove video-igre. Nagovijestili su samo da planiraju u narednih 18 mjeseci da prošire tim koji bi radio na ovom vrlo opsežnom nastavku, što znači da bi moglo proći dosta vremena prije nego što vidimo konačno izdanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije