eSport i igrice

Najbolji regionalni CS:GO igrači u Splitu će se boriti za 8.000 €

Najbolji regionalni CS:GO igrači u Splitu će se boriti za 8.000 €
Foto: N.N. | Najbolji regionalni CS:GO igrači u Splitu će se boriti za 8.000 €

Najavljeno je novo izdanje CSadria Clan Championshipa powered by A1 u organizaciji Counter-Strike Adrie. Najbolji regionalni CS:GO igrači tako će dobiti priliku da se takmiče na LAN završnici u Splitu za nagradni fond od 8.000 €.

Razvoj domaće esport zajednice jedan je od ključnih preduslova za razvoj čitave esport industrije. Prepoznali su to u momci iz CSadrie koji su juče najavili novo izdanje regionalnog CS:GO prvenstva. CSadria Clan Championship održaće se u tri faze: kvalifikacija, online takmičenja i LAN završnice, a besplatno se mogu prijaviti svi regionalni timovi koji zadovoljavaju pravila. Prvi kvalifikacijski turnir održaće se 3. marta, a prijave su otvorene. Sve informacije mogu se pronaći na službenoj stranici takmičenja.

Nakon četiri kvalifikacijska kupa dobićemo osam timova koji će se takmičiti u online dijelu lige, iz koje najbolja četiri odlaze na LAN završnicu koja će se održati u Clan Gaming centru u Splitu u subotu 20. aprila.

Minimalni nagradni fond iznosi 8.000 € što je više nego respektabilan iznos za ovakav profil esport turnira. Prenos svih mečeva biće dostupan na CSadria Twitch.tv kanalu i Facebook stranici, a tokom takmičenja biće organizovane i nagradne igre i druga događanja za gledaoce. 

Ovakvi projekti su važni, ne samo za razvoj timova i igrača, već i samih organizatora, koji ovim putem stiču iskustvo rada na esport projektima. Inicijativu su ove godine prepoznali i u A1 Hrvatska, koji je generalni partner CSadria Clan Championshipa, a kako neslužbeno doznaje Index.hr, uskoro će biti otkriveni i ostali partneri. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije