eSport i igrice

Nakon testne očekuje se zvanična verzija "Minecraft Eartha"

Nakon testne očekuje se zvanična verzija "Minecraft Eartha"
Foto: N.N. | Nakon testne očekuje se zvanična verzija "Minecraft Eartha"

Igra "Pokemon Go" studija "Niantic" prije gotovo tri godine privukla je milione ljude i pokazala koliko zanimljivo i zabavno može biti igranje u proširenoj stvarnosti.

Zatim su ove godine osmislili i igricu "Harry Potter: Wizards Unite" koja je trebalo da ponovi uspjeh igre "Pokemon Go", ali to se nije desilo. 

Ali, čini se kako bi još jedna nova igra u kombinaciji s proširenom stvarnošću mogla ponoviti uspjeh popularnih "Pokemona".

Naime, "Microsoft" je najavio igricu "Minecraft Earth", verziju popularne igre namijenjenu mobilnim uređajima koja će se igrati na sličan način kao "Pokemoni" i koja će ove godine gotovo sigurno osvojiti svijet.

U ovoj igri na ekranu mobilnih uređaja iznad prikaza stvarnog svijeta prikazivaće se virtuelni svijet "Minecrafta", koji je sklopljen od kockica, te će korisnici istraživati svoje kvartove i gradove u potpuno novom svjetlu jer će u njemu moći naići na virtuelne građevine, čudovišta, životinje i slično.

Za gradnju virtuelnih građevina koristiće se materijal koji je potrebno tražiti dok se krećete u stvarnom svijetu tako da možemo očekivati sličnu situaciju kao i s "Pokemonima", kada je veliki broj ljudi šetao ulicama koncentrisan samo na ekran mobilnog telefona u potrazi za virtuelnim stvorenjima skrivenim po kvartovima.

Nakon što izgrade virtualne građevine, korisnici će moći pozvati prijatelje i pokazati im šta su napravili, odnosno prijatelji će im moći pomoći u gradnji virtuelnog carstva.

Takođe, biće dostupne i "avanture" u kojima će korisnici tražiti rijetke materijale pomoću kojih će moći graditi virtuelne građevine, boriti se sa zombijima ili uzgajati svinje.

U "Microsoftu" vjeruju da s novim "Minecraftom" imaju pobjedničku formulu jer otvaraju potpuno novi i drugačiji način igranja igre koja je već i te kako poznata i popularna. 

"Microsoft" je novu igricu najavio u maju ove godine, a čeka se da prođe zatvorena testna beta verzija (primarna funkcija testiranja igre jeste otkrivanje i dokumentacija softverskih nedostataka), a zatim i da konačna verzija bude dostupna za pametne telefone i tablete korisnika širom svijeta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije