eSport i igrice

Počinju kvalifikacije za Nacionalne Esports Lige u LoL-u

Počinju kvalifikacije za Nacionalne Esports Lige u LoL-u
Foto: Ilustracija | Počinju kvalifikacije za Nacionalne Esports Lige u LoL-u

Završena je još jedna uzbudljiva sezona Esports Balkan Lige, a na red su došle i kvalifikacije za novonastale nacionalne LoL lige.

Sistem Nacionalnih Esport Liga biće integrisan u okvir Esports Balkan Lige (EBL) koja pripada Riotovom programu Evropskih Regionalnih Liga (ERL) i kvalifikuje najbolje 2 ekipe za European Masters, naveli su iz Fortune Esports.

Nacionalne Esports Lige (NEL) biće organizovane po prvi put ove godine. Riječ je o ligama koji će se održati na prostorima Srbije, BiH, Slovenije, Crne Gore i Makedonije. Plan je da se ljudima koji igraju LoL omogući da započnu ozbiljno svoju karijeru.

Šampioni Nacionalnih Esports Liga (NEL) će, takođe, dobiti odgovarajuću novčanu nagradu, ali i zagarantovano mjesto u zatvorenim kvalifikacijama za petu sezonu Esports Balkan Lige (EBL). Isto tako, dobiće priliku i da zaigraju na nekom međunarodnom turniru protiv drugih šampiona iz regiona.

Svako može da se prijavi za kvalifikacije za Nacionalnu Esports Ligu. Prve su na programu otvorene kvalifikacije makedonske lige, koje počinju 14. aprila. Zatim slijedi crnogorska i slovenačka liga, koje počinju 20. aprila. Nakon toga, 27. aprila, počinju i kvalifikacije za lige BiH i Srbije.

Završnica svake nacionalne lige će biti emitovana uživo na Fortuna Esports youtube kanalu, te na kanalima Sport Kluba.

Na ovom linku možete pronaći sve najvažnije informacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije