eSport i igrice

Pucačina "XDefiant" će malo kasniti s izlaskom

Pucačina "XDefiant" će malo kasniti s izlaskom
Foto: Twitter / Printscreen | Pucačina "XDefiant" će malo kasniti s izlaskom

Izvršni producent Ubisoftove besplatne pucačine "XDefiant" najavio je malo odgađanje lansiranja igre zbog komplikacija u komunikaciji sa PlayStation i Xbox platformama.

Vjerovatno ste već i zaboravili da je ovoga ljeta trebao biti lansiran Ubisoftov besplatni naslov "XDefiant". I vjerovatno niste jedini - u međuvremenu je najavljen novi "Call of Duty", još uvijek se iščekuje "Counter-Strike 2". Lako je to bilo smetnuti s uma.

Na kraju dana uopšte nije ni bitno jer "XDefiant" neće izaći ovoga ljeta. Nego u desetom mjesecu.

Zanimljivo je da to nije u potpunosti Ubisoftova odluka. Kako je na službenom blogu otkrio izvršni producent igre Mark Rubin, na odgađanje lansiranja uticali su Sony i Microsoft. Tokom sedmog mjeseca bio je pokrenut proces sertifikovanja igre za PlayStation i Xbox konzole, a sredinom osmog mjeseca Ubisoft je iz nekog razloga dobio odbijenicu od Sonyja i Microsofta.

Iz Ubisofta nisu otkrili šta je bilo sporno, samo je rečeno da su zadnje 3-4 sedmice radili na tome da isprave probleme i ispune zahtjeve. Sudeći po napisanome, čini se kako je tehničko stanje igre moglo biti problematično jer u Ubisoftu još uvijek nisu sigurni hoće li Sony i Microsoft odobriti izlazak igre na sljedećoj prijavi.

U slučaju da dobiju zeleno svjetlo, "XDefiant" bi mogao biti lansiran početkom ili sredinom desetog mjeseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije