eSport i igrice

Reprezentacije Hrvatske, Srbije i BiH u novom PES-u?

Reprezentacije Hrvatske, Srbije i BiH u novom PES-u?
Foto: YouTube/Screenshot | Je li ovo dokaz da će reprezentacije Hrvatske, Srbije i BiH biti u novom PES-u?

Ostalo je manje od mjesec dana do izlaska eFootball PES-a 2020, nove igre popularne fudbalske franšize, a nekoliko sedmica kasnije izaći će i nova FIFA.

Naznaka da bi se Hrvatska, Srbija i BiH mogle naći u novom PES-u pojavila se u službenom videu koji je objavljen za Matchday, novi mod u igri, kako je primijetio Filip Terzić s portala FFA.hr. U pet sekundi dugom videu zaista se nalaze zastave spomenutih zemalja, ali službene potvrde još nema. 

Matchday je jedan od najvećih noviteta u eFootball PES-u 2020. Za svaki event biće odabrana jedna klupska ili reprezentativna utakmica, a svaki igrač će moći izabrati koju stranu želi predstavljati. Igraće protiv igrača s protivničke strane.

U svakom će se meču prikupljati bodovi koji će jednoj strani u finalu donijeti prednost. Nakon prve faze eventa slijedi finale, u kojem će se najbolji igrači s obje strane takmičiti za vrijedne nagrade. Finalne mečeve biće moguće pratiti pomoću Matchday moda u samoj igri. 

 

Kako se bodovi osvajaju kumulativno, ovakav tip natjecanja trebao bi biti zanimljiv svim igračima, a ne samo najboljima. Svako će igrati protiv približno dobrog protivnika, ali će svaki rezultat pridonositi završnom rezultatu. Igrači će za sudjelovanje biti nagrađeni, ali pobjednici će dobiti bolje nagrade.

eFootball PES 2020 izlazi 10. septembra i biće dostupan za PC, PlayStation 4 i Xbox One. 

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije