eSport i igrice

"Resident Evil 9" će postati igra s najvećim budžetom u cijelom serijalu

"Resident Evil 9" će postati igra s najvećim budžetom u cijelom serijalu
Foto: Twitter / Printscreen | "Resident Evil 9" će postati igra s najvećim budžetom u cijelom serijalu

Ogroman uspjeh kojeg uživaju "Resident Evil" igre, bilo da se radi o novim nastavcima u serijalu, ili reizdanjima starijih nastavaka, svakako neće odgovoriti "Capcom" od novih projekata. Iako ćute o mogućem devetom nastavku, on je poprilično neizbježan, a pitanja oko toga kada će izaći, gdje će biti smješten, i kakva će priča biti još uvijek vise u vazduhu. Najnovije glasine, tačnije neprovjerene informacije od jednog od poznatijih insajdera gejming industrije, donekle idu u smjeru da odgovore na neke od ovih pitanja.

Naime, istaknuto je od strane jednog "Resident Evil" insajdera (koji uživa povjerenje gejming zajednice sa prijašnjim tačnim informacijama oko RE serijala, pa ga zato i mi prenosimo) kako "Resident Evil 9",  koji se navodno razvija od 2018. godine, raspolaže najvećim budžetom u istoriji franšize.

Navodno se radi o najvećem i najambicioznijem naslovu koji će zatvoriti priču koja traje od izlaska "Resident Evila 7" iz 2017. godine, a koji je donio temeljnu reviziju dobro uspostavljenog "Resident Evil" koncepta.

U nekoliko poruka podijeljenih na "Discordu", poznati insajder imena "Dusk Golem" je otkrio da "Capcom" ulaže značajan iznos u razvoj "Resident Evila 9".

Uprkos razvoju koji traje od 2018. godine, igra navodno neće biti objavljena sve do 2025. godine.

Dusk Golem je naglasio da "Resident Evil 9" neće biti “direktani nastavak” dijela "Resident Evil: Village", već potpuno nova igra koja će i dalje na jedan način zaključiti trenutnu priču i otvoriti vrata za novu eru "Resident Evil" serijala.

Nedavna curenja informacija sugerišu da će se "Resident Evil 9" odvijati u "gradu duhova negdje na zapadu" i da će, poput "Village", uključivati mitska stvorenja.

Naravno, ovo je sve još u domenu glasina te valja naglasiti da još nema službenih informacija od strane "Capcoma", prenosi "GoodGame".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije