eSport i igrice

Rockstar Games patentima priprema GTA VI

Rockstar Games patentima priprema GTA VI
Foto: N.N. | Rockstar Games patentima priprema GTA VI

Rockstar Games zvanične detalje za GTA 6 još uvijek krije zmija noge, pošto zvanične najave nema na vidiku.

Potvrda o postojanju dolazi samo putem greški developera i marketinških planova kompanije Take-Two, prema kojima šestica stiže 2023. godine.

Već se stiglo do datuma izlaska, a detalja o samoj igri i po čemu će ona biti bolja od još uvek popularnog GTA V ima na kašičicu. Šuška se da će na scenu stupiti ženski protagonista i da će se radnja odigravati na više lokacija.

Međutim, Rockstar Games ima ambicioznije planove od proste izmjene lokacija i nove priče, već za rad na Grand Theft Auto VI ide sa patentima. Kako je primjetio jedan korisnik Reddita, Rockstar je podnio zahtjev za patent koji se vezuje za NPC karaktere i njihovu navigaciju u gejming okruženju. Govori se o sistemu vezanom za navigaciju koji se ne vezuje za samog igrača i uključuje navigaciju u ponašanje kompjuterskih karaktera, sa ciljem da ih načini realističnijim.

Karakteri u ovoj igri za koju je kreiran patent će se ponašati uverljivije i znaće kako da reaguju na različite promjene u odnosu na lokaciju. Na samom sajtu se navodi da će oni znati da prilagode brzinu u zavisnosti od terena i vrste puta na kojem voze. U tom maniru, benefit ne bi bio samo realizam, već i još više karaktera na lokacijama.

Iako je većina napisanih stvari nerazumljiva običnom čitaocu, na samom linku do patenta stoje prilično ambiciozni planovi koje jedva čekamo da vidimo unutar GTA 6.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije