eSport i igrice

Starosna klasifikacija za GTA 6 bila lažna

Starosna klasifikacija za GTA 6 bila lažna
Foto: Twitter / Printscreen | Starosna klasifikacija za GTA 6 bila lažna

Glavna vijest prije dvije sedmice bila je starosna klasifikacija za GTA 6 u Australiji. Obično takva praksa prethodi uoči izlaska ili predstavljanja neke igre, pa je internet po dobrom starom običaju izgorio od hajpa, međutim, bila je to prevara.

Australijski klasifikacijski odbor to je potvrdio za "PCGamesN".

Kako je objašnjeno, na službenim stranicama u Australiji svako iole snalažljiv može objaviti šta želi, pa se tako i ovaj unos ispostavio lažan. Klasifikacija za GTA 6 je sada uklonjena, a iz Australije kažu kako u ovom trenutku nemaju nikakve službene naznake za igru.

"Jasno nam je da je ovo dugo iščekivano izdanje i da postoji veliki interes među igračima, ali nemamo dodatnih informacija poput datuma izlaska", poručio je voditelj Odbora.

Oktobar bez najave?

I oni upućeniji u lokalna zbivanja upozoravaju kako je baza za klasifikaciju u Australiji u rasulu i nužne su joj reforme, prenosi "FFA". U drugim zemljama nije slučaj da bilo ko može objaviti što želi u jednom državnom alatu takve vrste, pa tako i dalje nastavljamo pratiti šta objavljuju Južna Koreja, Tajvan i odbori drugih zemalja koji tradicionalno mrse planove izdavačima.

Inače, ovaj oktobar se među upućenijima spominje kao mjesec kada bi "Rockstar" trebao konačno i službeno predstaviti GTA 6.

Puno toga se preklapa, međutim, još je preostalo tek nekoliko dana te je prilično jasno kako od najave neće biti ništa. Prema finansijskim projekcijama samog izdavača, GTA 6 se očekuje u fiskalnoj godini koja počinje prvog dana aprila 2024.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije