eSport i igrice

Sve bitke u "Hellblade 2" biće jedan na jedan (VIDEO)

Sve bitke u "Hellblade 2" biće jedan na jedan (VIDEO)
Foto: Twitter / Printscreen | Sve bitke u "Hellblade 2" biće jedan na jedan (VIDEO)

​Nepuna dva mjeseca prije izlaska "Senua’s Saga: Hellblade 2" strani su mediji dobili priliku zaigrati 45 minuta te igre. Saznali smo tako zadnje informacije o samom gejmpleju, ali i neka iznenađenja. Primjera radi, iz Xboxa su potiho potvrdili kako je usred razvoja igre studio Ninja Theory napustio osnivač Tamim Antoniades, koji je bio redatelj i pisac prve "Hellblade" igre.

Nadalje, potvrđeno je kako borba u igri svojim formatom neće biti drugačija od one u prvom dijelu, što znači da će se sve bitke s protivnicima i dalje odvijati jedan na jedan.

Dok je Senua okrenuta prema jednom protivniku, drugi ju neće napadati. Ovo bi nekima moglo zvučati razočaravajuće, ali iz Ninja Theoryja kažu kako su poradili na tome da borba bude brutalnija s većim brojem različitih protivnika i nizom različito animiranih napada.

Kažu kako su snimili čak 70 sati materijala kojega koriste u animiranju borbe, a inspiracija im je bila kultna epizoda "Battle of the Bastards" iz serije Igra prijestola.

Što se tiče drugog segmenta gejmpleja, vraćaju se zagonetke u kojima na okolini treba tražiti znakove kako bi se otključao put dalje. Ipak, naći će se tu i nova vrsta zagonetki gdje skrivene prolaze uočavamo kroz optičke iluzije, fokusirajući se na dijelove okoline u kojima vidimo nešto drugo.

S tehničke je strane takođe potvrđeno kako će verzija za Xbox Series konzole maksimalno dostizati 30 fpsa. To jest, neće postojati opcija igranja u 60 fps-a na konzolama, prenosi "HCL".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije