eSport i igrice

Pratite nas na Google news

The International 2019 turnir s nagradnim fondom većim od 30 miliona $

The International 2019 turnir s nagradnim fondom većim od 30 miliona $
Foto: N.N. | The International 2019 turnir s nagradnim fondom većim od 30 miliona $
N.N.

​Svi učesnici ovogodišnjeg Internationala, bez obzira na kojem mjestu završili, kući neće ići praznih džepova jer je na raspolaganju više od 30 miliona dolara koliko će se podijeliti na kraju turnira.

Kao što se je i predviđalo nakon što je oboren prošlogodišnji rekord za nagradni fond u istoriji Dota 2 The International takmičenje, ovogodišnji turnir ulazi u istoriji kao takmičenje s nagradnim fondom većim od 30 miliona američkih dolara.

S time je prestignut i fond od ovogodišnjeg svjetskog prvenstva u Fortniteu za kojeg je pripremljeno točno 30 miliona. U trenutku pisanja ovog članka, The International 2019 stoji na 30,034,786 dolara. Ono što je zapravo posebno impresivno odnosi se na to što je Dota 2 zajednica zapravo zaslužna za ovaj nagradni fond jer je Valve pripremio početnih 1,6 miliona dolara, a ostalo je sakupljeno kroz kupovinu Battle Passa i svega što je povezano s njime.

Do početka turnira ostalo je još malo manje od mjesec dana, tako da će navedena svota novaca koja će otići igračima sigurno još rasti. Ono što trenutno nije poznato odnosi se na raspodjelu novca, odnosno hoće li biti isto kao prijašnjih godina ili će biti promjena na tome polju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije