eSport i igrice

Treća sedmica Esports Balkan Lige, neočekivan poraz ASUS-a

Treća sedmica Esports Balkan Lige, neočekivan poraz ASUS-a
Foto: N.N. | Treća sedmica Esports Balkan Lige, neočekivan poraz ASUS-a

Poslije odigranog petog i šestog kola treće sedmice Esports Balkan Lige, tabela je podijeljena na timove koji imaju skor 4-2 i timove koji imaju skor 2-4, tako da bi ova sezoa mogla biti jedna od najuzbudljivijih sezona u istoriji ovog takmičenja.

Vidjeli smo mnogo iznenađenja u dosadašnjem dijelu sezone, gdje su neki autsajderi uspjeli da ostvare iznenađenja, kao što je to bilo u prva dva kola kada je ekipa ’Team Nerotec’ uspjela sa dvije pobjede da isplovi na prvu poziciju. Nakon toga slijedi njihov veliki pad u igri, dok, sa druge strane, neki od favorita za osvajanje titule uspijevaju da konsoliduju svoje redove i ostvare neke bolje rezultate. Među njima je svakako ekipa ’ASUS’, po mnogima glavni favorit za osvajanje titule, ali su tu još neke ekipe koje predstavljaju pravu senzaciju ove sezone.

Peto kolo je počelo mečom između ekipa ’WiLD’ i ’Team Nerotec’. Bio je ovo vrlo neizvjestan meč, u kojem je ekipa ’WiLD’ ipak na kraju uspjela da ostvari pobjedu. Meč je, praktično, riješen u zadnjih desetak minuta, kada ekipa ’WiLD’ u borbi kod Barona ostvaruje veliku prednost, koju ’Team Nerotec’ nije uspio da sustigne do kraja meča. Ovo je ekipi ’WiLD’ bila treća pobjeda, a ekipi ’Team Nerotec’ treći vezani poraz ove sezone.

Drugi meč petog kola se igrao između ekipa ’Crvene zvezde’ i ’LevelUP’. Zvezda nije baš na najbolji način počela ovu sezonu, pa je ekipa ’LevelUP’ bila, donekle, i favorit u ovom meču. Ipak, ekipa ’Crvene zvezde’ je odlično igrali tokom čitavog meča, te su na kraju uspjeli da ostvare drugi trijumf u sezoni.

Ekipe ’X25 Esports’ i ’Random5’ su otvorili treći meč petog kola. Iako je ekipa ’X25 Esports’ mnogo bolje otvorila meč, sa uvodna tri killa, na kraju je ’Random5’ uspio da konsoliduje svoju igru. Na kraju su preokrenuli meč u svoju korist, što im donosi treću pobjedu ove sezone.

Posljednji meč petog kola se igrao između ekipa ’ASUS’ i ’Rift Esports’. Ekipa ’ASUS’ je slovila za ogromnog favorita u ovom meču i činilo se kako bi mogli ostvariti četvrtu pobjedu u ovoj sezoni, što bi ih dovelo na ubjedljivu prvu poziciju. Ipak, ekipa ’Rift Esports’ je napravila najveće iznenađenje te večeri, te na kraju ’ukrala’ pobjedu  ’ASUS-u’. Ekipa ’ASUS’ je odigrala vrlo agresivno tokom cijelog meča, što im se na kraju nije isplatilo, jer je ekipa ’Rift Espors’, braneći se, ostvarila je veliki broj killova na midu, što im je na kraju donijelo drugu pobjedu ove sezone.

Nakon petog kola, prve četiri ekipe su imale po tri pobjede, a druge četiri po tri poraza, tako da se moglo desiti da, eventualno, poslije šestog kola sve ekipe budu jednake.  

Šesto kolo su otvorile ekipe ’ASUS’ i ’Team Nerotec’. Ekipa ’ASUS’ je, itekako, bila favorit u ovom meču. Ekipa ’Team Nerotec’ je sjajno otvorila meč, odigrali su sjajno skoro do samog kraja, kada su u jednom momentu imali prednost od, čak, šest hiljada golda. Ipak, na kraju se ekipa ’ASUS’ probudila i uspjeli da u nekim ključnim momentima ostvari prednost u odnosu na protivnika, tako da su na kraju ostvarili jednu veoma tešku, ali zasluženu, četvrtu pobjedu ove sezone.

Drugi meč, između ekipa ’X25 Esports’ i ’LevelUP’ je, takođe, bio vrlo uzbudljiv. Ekipa ’LevelUP’ je bila vrlo blizu pobjede i velikog iznenađenja ove večeri, ali je i ’X25 Esports’, kao i ’ASUS’ u prvom meču, u ključnim momentima uspio doći do prednosti, iako su bili u zaostatku veći dio meča. Ovim je i ekipa ’X25 Esports’ upisala četvrtu pobjedu ove sezone.

Ekipa ’Random5’ je u meču protiv ’Rift Esportsa’ došla do četvrte pobjede u ovoj sezoni. Ekipa ’Rift Esports’ je diktirala tempo u većem dijelu ovog meča, dok je ’Random5’ čekao svoju priliku da dođe do eventualne prednosti. U posljednjem fajtu je ekipa ’Random5’ napravila fantastičan ace, koji im je dao ’vjetar u leđa’, čime su uspjeli da završe meč u svoju korist. Ovim trijumfom se ekipa ’Random5’ pridružila ekipama ’X25 Esports’ i ’ASUS’ u gornjem dijelu tabele, jer je i njima ovo bila četvrta pobjeda.

Posljednji meč ove večeri se igrao između ’Crvene zvezde’ i ekipe ’WiLD’, gdje je tim ’Crvene zvezde’ je imao prednost u većem dijelu ovog meča. Međutim, kao i u ostalim mečevima gdje je jedna ekipa imala prednost, te je prokockala u ključnim momentima, upravo se to desilo i sa ekipom ’Crvene zvezde’. Ekipa ’WiLD’ je uspjela da preokrene meč u svoju koristi, te na kraju ostvari novi, četvrti trijumf u ovoj sezoni.

U sljedećem kolu, koji je na programu u ponedjeljak, sastaće se od 19 časova ekipe ’Crvena zvezda’ i ’Team Nerotec’. Od 20 časova možete pratiti meč između ekipa ’X25 Esports’ i ’ASUS’, a od 21 čas između ekipa ’LevelUP’ i ’Random5’. Od 22 časa, kolo zatvaraju ekipe ’WiLD’ i ’Rift Esports’.

Sve mečeve možete pratiti uživo na Fortuna Esports youtube kanalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije