Fudbal

"Građani" zagrijani za Begovića

"Građani" zagrijani za Begovića
Foto: N.N. | "Građani" zagrijani za Begovića

Čelni ljudi Mančester Sitija bacili su oko na Asmira Begovića, iskusnog bh. Golmana, i spremni su poslati konkretnu ponudu u Bornmut, objavili su u petak mediji u Engleskoj.

Aktuelni šampion i drugoplasirani tim Premijer lige Engleske zagrijan je za saradnju s iskusnim tridestjednogodišnjim čuvarom mreže, koji je u svom klubu ove sezone upisao 22 nastupa u prvenstvu. Mediji na Ostrvu prenose da Begović dobrim partijama ponovo privlači pažnju velikih klubova, ali da ujedno navodno više ne uživa potpuno povjerenje trenera Edija Haja. To potkrepljuju činjenicom da je strateg Bornmuta odlučio u meču prošlog kola s Vest Hemom šansu dati Arturu Borucu, poručivši kako se Begović mora ponovo dokazati ukoliko se želi vratiti između stativa.

Tako "The Sun" golmana reprezentacije BiH dovodi u vezu s Mančester Sitijem, koji već duže vrijeme želi angažovati jednog iskusnijeg čuvara mreže. S obzirom na to da su "građani" odavno bez povrijeđenog Klaudija Brava, dok je zamjena Moraesu Edersonu mladi i nedovoljno iskusni Arijanet Muric, mediji su upravo Begovića naveli kao adekvatno rješenje. Navodi se i da je olakšavajuća okolnost za tim s "Etihada" što se Begović u Engleskoj ne smatra strancem, što dodatno otvara prostor za pregovore. Međutim, priču o transferu mogla bi pokvariti kombinatorika da bi i u slučaju realizacije transfera Trebinjac i u dresu "građana" bio rezerva Edersonu, koji je ove sezone branio na sva 23 meča. Iz Begovićevog PR tima za "Nezavisne" nisu potvrdili, ali ni demantovali navode o mogućem prelasku u Mančester Siti.

"Nemamo komentara na bilo kakve napise u britanskim medijima. Asmir ima ugovor s Bornmutom i maksimalno je fokusiran na treninge i svoj klub", rekli su iz PR tima golmana reprezentacije BiH.

U transferu vrijednom oko deset miliona evra Begović je u julu 2017. godine prešao iz Čelsija u Bornmut. Prema podacima specijalizovanog sajta Transfermarket.de, koji prati tržište i vrijednost igrača, iznos koji bi neki klub sada trebalo da isplati ukoliko želi otkupiti njegov ugovor iznosi osam miliona evra.

Prošlog ljeta Begović je došao u drugi plan i u dresu reprezentacije BiH, kada je selektor Robert Prosinečki ulogu prvog golmana dodijelio Ibrahimu Šehiću. Nesuglasice praćene, između ostalog, i međusobnim optužbama na relaciji selektor - golman nastale su zbog Begovićevog navodnog odbijanja da se odazove na neka od ranijih reprezentativnih okupljanja. Popularni Žuti zamjerio mu je neodlazak s ekipom na mečeve s Bugarskom i Južnom Korejom, pa je jedini bh. čuvar mreže koji je ikad nastupao u Engleskoj zbog toga kažnjen nepozivanjem za prve susrete UEFA Lige nacija protiv Sjeverne Irske u gostima i Austrije u Zenici. Situacija je izglađena, ali je prvi čuvar mreže ostao Šehić.

Trebinjac je karijeru na Ostrvu počeo graditi 2005. u Portsmutu, koji ga je između ostalog posudio Ipsviču. Prvi veliki transfer napravio je u Stouk Siti, a od 2015. do 2017. bio je član Čelsija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije