Fudbal

88 miliona funti za igrača sa rasističkom prošlošću (VIDEO)

88 miliona funti za igrača sa rasističkom prošlošću (VIDEO)
Foto: Pixnio | 88 miliona funti za igrača sa rasističkom prošlošću (VIDEO)

Zvijezda Čelsija Mihajlo Mudrik, koji je plaćen 88 miliona funti Šahtjoru iz Donjecka uputio je izvinjenje nakon što se čuo kako koristi riječ "Nigger" (eng. "Crnčuga"), koja se smatra uvrijedljivom i rasistički motivisanom, u video isječku objavljenom prošlog jula.

Mudrik je ponovio rasnu uvredu na TikToku videu kojeg je postavio prošlog jula dok je recitovao stihove iz hita "Freestyle" američkog repera Lil Babyja iz 2017.

Njegov video je pogledan preko 200.000 puta prije nego što je skinut.

Njegov predstavnik rekao je za The Sun: “Mihajlu je duboko žao zbog bilo kakve uvrede koju je prouzrokovao video objavljen na njegovom TikTok računu prošlog jula. Dok je njegova namjera bila samo recitovati tekst pjesme, Mihajlo žali zbog svoje odluke i svim srcem prihvata da nije bila primjerena. Video zapis je u međuvremenu uklonjen.”

Mudrik, koji je ranije u januarskom prelaznom roku prešao na "Stamford Bridž" u ugovoru vrijednom do 88 miliona funti iz Šahtjor Donjecka, stajao je pored sportskog automobila Audi s prijateljem u 40-sekundnom isječku.

Stavili su ruke na prsa i pjevali uz pjesmu koja sadrži riječ "Nigger" 16 puta u dvije minute i 43 sekunde trajanja.

Ukrajinac je takođe izazvao kontroverzu ove sedmice objavivši izraelsku zastavu na svojoj Instagram priči usred njihovog tekućeg sukoba s Palestinom.

Grupa za borbu protiv rasizma "Kick It Out" rekla je da ih je Mudrikovo kajanje "ohrabrilo".

"Kick It Out osuđuje korištenje svih rasnih uvreda, uključujući riječ 'N' bez obzira na kontekst", odgovorili su, prenosi "Daily Star".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije